[Žinios trumpai] Tai, ką Putinas dabar daro su Rusijos kariuomene – tikra dovana Ukrainai  ()

Pagrindinė šiuolaikinės Rusijos kariuomenės problema yra ta, kad jos veiksmams, taip pat ir Ukrainoje, vadovauja politikai, o ne kariuomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę NV eteryje išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Mums tai labai gerai, o jiems – labai blogai. Putinas nepakeitė savo puolimo Donbase tikslo. Jis ir toliau sako, kad Donecko ir Luhansko sritys išlieka prioritetu. Todėl kariuomenė bando sugalvoti kokiu būdu bet kokia kaina įvykdyti Rusijos politinės vadovybės iškeltas užduotis“, – sakė ekspertas.

Jis taip pat pridūrė, kad rusai nekeis kurso Ukrainoje, o gali sukurti tik antrą kryptį – klaidingą, dėmesiui nukreipti. „Tačiau tam reikia pajėgų ir priemonių, kurių jie šiandien neturi“, – sakė O. Ždanovas.

„Beje, visose kitose srityse, išskyrus Donecką, jie pradėjo pergrupuoti kariuomenę – tai yra keisti tuos karius, kuriuos mes jau nugalėjome, į daugiau ar mažiau šviežius, kuriuos jie atrinko ir papildė“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie Rusijos generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo vizitą į fronto liniją, O. Ždanovas pažymėjo, kad tai liudija apie blogus priešo darbus.

 

„Manau, kad jis suprato, kodėl jo keliamos užduotys nevykdomos, kodėl kariuomenė vis dar trypčioja vietoje, o nejuda į priekį, kaip buvo parašyta koviniuose įsakymuose. Priminsiu, kad pagal tam tikrą informaciją jis pastatė ant kortos savo karinę karjerą. Todėl jam buvo labai svarbu ateiti, pamatyti ir suprasti, kas vyksta“, – sakė ekspertas.

Dieną prieš tai buvo pranešta, kad palei Mykolajivo ir Chersono sričių administracinę sieną buvo sugriautas priešo kariuomenės kontrolės punktas ir sandėliai su amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: