[Žinios trumpai] Ukrainos kariai atakavo taikinius Gyvačių saloje. Vėl... O Rusija žuvusius laiko „dingusiais be žinios“ (Video)  ()

Ukrainos sausumos pajėgų operatyvinė vadovybė „Jug“ („Юг“) praneša apie sėkmingas priešo taikinių atakas žymiojoje Gyvačių saloje. „Eilinis priešo pozicijų Gyvačių saloje aplankymas. Priimkite „Bayraktarų siuntinius“ (t. y. atakas), pristatymo adresas – vadavietė ir amunicijos sandėlis“ – sakoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Romanas Cimbaliukas (Роман Цимбалюк) socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė įdomią žinią:

„Atakos išvakarėse salą paliko aštuoni kariškiai. Juos išgabeno į Krymo teritoriją. Vieno iš evakuotų kariškių teigimu, jų vadovybė žinojo apie galimą smūgį, bet nesiėmė jokių kitų apsaugos priemonių, išskyrus keleto žmonių išgabenimą. Visi kiti, likę saloje, žuvo atakos metu, bet Rusijos karinė vadovybė laiko juos „dingusiais be žinios“.

Kiek anksčiau buvo pranešta apie dviejų Rusijos katerių nuskandinimą šalia Gyvačių salos. Tai buvo „Raptor“ tipo kateriai, kurie vykdė žvalgybą ties Dunojaus upės žiotimis. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas (Алексей Данилов) telekonferencijos metu pakomentavo šį įvykį:

„Kai tik jie (Rusijos kariniai laivai) prisiartina iki pasiekiamo atstumo, mes juos iš karto siunčiame ten, kur dabar guli kreiseris „Maskva“ („Москва“). Šiandien mūsų kariai tai dar kartą įrodė, paskandindami du Rusijos katerius netoli mūsų Gyvačių salos.“

 

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas praneša, kad nuo Rusijos įsiveržimo pradžios, okupantų pajėgos neteko:

- apie 24 tūkst. karių,

- 1062 tankų,

- 2567 kovinių šarvuočių,

- 475 artilerijos sistemų,

- 162 reaktyvinių savlinių sistemų,

- 80 priešlėktuvinės gynybos sistemų,

- 194 lėktuvų,

- 155 sraigtasparnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: