[Žinios trumpai] Smūgis, apie kurį Rusija tylės: Ukraina demoralizavo patį Generalinį štabą, dabar bijos visi generolai  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad rusų karininkai noriai į Ukrainą tikrai nebesiveržia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Invazijos pradžioje, tikėtina, buvo karininkų, kurie norėjo „komandiruotės“ Ukrainoje, manydami, kad taip įrašys savo vardą pergalės istorijoje. Dabar ta pergalė nebeatrodo tokia artima, Ukrainoje jau žuvo nemažai generolų, o ir tolesnė įvykių eiga nėra lengvai prognozuojama.

„Rusija bando pulti, mes laikome gynybos liniją. Nėra prasmės kalbėti apie puolimą. Vienintelis teigiamas dalykas yra tai, kad pavyko nustumti priešą nuo Charkivo“, dabartinę situaciją apibūdino Ždanovas. „Manau, mes stipriai sugadinome jų planus. Juk aukšto rango pareigūnų atvykimas rodo, kad jie bandė taisyti situaciją vietoje arba bandė koreguoti planus. Juk iki gegužės 9-osios liko tik kelios dienos or Kremliui reikės pranešti apie pergales“.

Vis dar spėliojama, kad Iziumo apylinkėse apsilankęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas ir gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Valerijus Gerasimovas galėjo būti sužeistas. Sklando gandai, kad į koją jam pataikė skeveldra. Ždanovas mano, kad šio įvykio pasekmės Rusijos karinėms pajėgoms būtų didžiai neigiamos.

 

„Pats faktas, kad mes išsiaiškinome, kur yra Generalinio štabo viršininkas, sudavėme smūgį tai vietai ir išvarėme jį iš savo teritorijos, yra demoralizuojantis. Galbūt ne tiek kariams - kariai gali apie tai ir nesužinoti, ypač būdami fronto linijoje. Nuo jų tai bus nuslėpta. Bet Generalinis štabas bus demoralizuotas“, teigia Ždanovas.

Karo eksperto nuomone, dabar ne visi Generalinio štabo atstovai sutiks keliauti į „komandiruotę“ į Ukrainą.

(91)
(2)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: