[Žinios trumpai] Karo ekspertas įvardino didžiausią melą ir silpniausią vietą Rusijos kariuomenėje  ()

Rusijos Federacijos okupacinė armija turi rimtų problemų su modernia karine technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visapusiška Rusijos karinė invazija į nepriklausomos Ukrainos teritoriją parodė itin prastą okupacinės armijos techninę būklę.

Apie tai interviu UNIAN pareiškė karo istorikas Michailas Žirochovas.

„Vakarų ginklai Ukrainai turėtų pakeisti visą karo eigą. Juk, kaip matėme, rusai ginkluoti tik senais sovietiniais modeliais, vienaip ar kitaip modernizuotais. Putinas tęsia karą su sovietiniais 80-ųjų ginklais. Pavyzdžiui, dauguma tankų yra 90-ųjų metų gamybos“, – sakė ekspertas.

Žirochovas taip pat pabrėžė, kad mitas apie Rusijos armijos galią išsklaidytas amžiams.

„Mitas apie Rusijos karinę galią jau visiškai sugriautas. Aš ir dauguma ekspertų manome, kad visi pinigai, investuoti į Rusijos kariuomenę, buvo išgrobstyti. Gegužės 9 dieną rusai demonstravo paradus su krūva technikos, kariai buvo su naujais šalmais. O dabar pasaulis matė, kad jie kovoja su sena įranga, ji neveikia, o viskas, ką jie iš tikro sistemingai ir gerai daro, yra tik sparnuotosios ir iš oro paleidžiamos raketos. Tačiau faktas yra tas, kad Vakarams, kurie turi tobulą oro gynybos sistemą, tai yra visai ne problema“, – sakė karo istorikas.

 

Ekspertas taip pat pabrėžė, kad Rusijos Federacijos okupacinė armija turi rimtų problemų su modernia karine technika.

„Rusijos Federacijoje eksploatuojamų naujausių technologijų visiškai neužtenka. Puikus pavyzdys – smogiamieji bepiločiai orlaiviai, kurių Rusijos Federacijoje yra tik keli, todėl jie juos naudoja itin atsargiai. Pas mus vien karo pradžioje jų buvo dešimtys, o dabar ir dar daugiau“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: