[Žinios trumpai] Rusijai tai buvo šokas: pirmą kartą susidūrė su Vakarietiškų ginklų galia ir iš karto žlugo visas strateginis planas  ()

Eksperto teigimu, būtent prieštankiniai ginklai padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sulaužyti visus okupanto planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėdama plataus masto karinę invaziją į nepriklausomos Ukrainos teritoriją, Rusija apsiskaičiavo, pasikliaudama tankų puolimu.

Apie tai interviu UNIAN pareiškė karo istorikas Michailas Žirochovas.

„Kažkodėl rusai manė, kad puolimo pagrindas yra tankai, nes jie turėjo didžiulį kiekį technikos ir pėstininkų (formaliai, su rezervais, Rusijos Federacijos kariuomenė – 2 mln. karių). Pavyzdžiui, mes metame 300 tankų ir prasiveržiame į miestą. Tai yra, jie manė, kad pagal Antrojo pasaulinio karo standartus jie imsis puolimo su „geležiniu kumščiu“ – tankais priekyje ir pėstininkais už nugaros“, – pažymėjo ekspertas.

Eksperto teigimu, būtent prieštankiniai ginklai padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sulaužyti visus okupanto planus.

 

„Tačiau jei 2014 metais Ukrainos kariuomenė iš tikrųjų neturėjo vakarietiškų prieštankinių ginklų, Rusijos Federacija galėjo efektyviai panaudoti tankus ir tai ji darė. O dabar paaiškėjo, kad jeigu ukrainiečių pėstininkas turi vakarietišką granatsvaidį, jis ramiai pašauna tą rusų tanką“, – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(196)
(7)
(189)

Komentarai ()

Susijusios žymos: