[Žinios trumpai] „Rusai manė, kad kaunasi su specialiosiomis pajėgomis“: Mykolajivo srityje didžiulė okupantų kolona gavo į kailį nuo paprastų savanorių, o pabėgusius pribaigė sraigtasparniai  ()

Iš Baštankos išvykusią rusų koloną užpuolė ir sunaikino Ukrainos sraigtasparniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baštankos mero pavaduotojas Aleksandras Vasiljevas papasakojo naujų detalių apie sėkmingą gynybą Mykolajivo srityje, kuri nustebino Rusijos įrangą.

Apie tai rašo „Irish Time“.

„Kai kurie iš mūsų turėjo automatus, kai kurie Molotovų koktelius, kai kurie medžiotojai atsinešė savo ginklus“, – mero pavaduotojas Aleksandras Vasiljevas prisimena įvairialypį būrį, susidedantį iš 16 miesto tarybos deputatų ir apie 50 teritorinės gynybos savanorių.

„Mes išsidėstėme tokiose vietose, kur galėjome juos nustebinti. O kai jie atėjo į miestą, pradėjome pliekti su viskuo, ką tik turėjome“, – apie Rusijos šarvuočių, artilerijos, daugkartinių raketų sistemų „Grad“ vilkstinę pasakoja jis.

„Pirma grupė pravažiavo, mes jos nelietėme – šarvuočiams su Kalašnikovo automatais ir šautuvais didelės žalos nepadarysi – o kai atvažiavo antroji ir trečioji grupė, užpuolėme sunkvežimius su atsargomis ir „Gradais“ – jie visi pateko į spąstus“.

Dalis pirmutinėje kolonoje pravažiavusių šarvuočių apsigręžė ir  apšaudė miestą, sunaikindami kelis pastatus ir net savo pačių padalinius, kurie tuo metu buvo spąstuose, o kiti nesukdami galvos bandė pratęsti kelionę į šiaurę iki Novy Buho, šiek tiek didesnio miestelio, esančio vos 75 km nuo Kryvyj Riho.

 

Tačiau tai irgi nepavyko – tik nutolus nuo Baštankos, apdaužytą koloną užpuolė ir galutinai sunaikino Ukrainos sraigtasparniai, o Rusijos bandymas užtikrinti pagrindinį kelią tarp Kryvyj Riho ir vyriausybės kontroliuojamo Mykolajivo uosto Juodosios jūros pakrantėje žlugo.

„Mes sustabdėme jų veržimąsi ir privertėme juos pakeisti planus. Jie nesitikėjo tokio pasipriešinimo čia, bet mes susirinkome ir nustebinome. Kai kurie rusai, kuriuos sugavome, manė, kad kovoja su specialiosiomis pajėgomis, nes šaudymas buvo toks intensyvus visose pusėse“, – prisimena Vasiljevas.

Anksčiau buvo pranešta, kad po priešo apšaudymų Baštankos mieste, Mykolaivo srityje, ligoninės pastatas buvo iš dalies sunaikintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(210)
(2)
(208)

Komentarai ()

Susijusios žymos: