[Žinios trumpai] Reitingų lentelę galime išmesti lauk: paskelbta, kurioje vietoje iki karo buvo Ukrainos kariuomenė ir kurioje Rusijos  (3)

Korupcija Rusijos gynybos ministerijoje buvo atskleista visam pasauliui, pažymėjo buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija nėra antra stipriausia armija pasaulyje, šalies ginkluotosios pajėgos patyrė daugybę nesėkmių.

Tokią nuomonę išsakė buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas generolas Benas Hodgesas.

„Be jokios abejonės, Rusija neturi antrosios armijos pasaulyje. Vargu ar tai yra antra armija Ukrainoje. Jie daugeliu atžvilgių žlugo. Korupcija Rusijos Federacijoje, ypač Gynybos ministerijoje, buvo atskleista visam pasauliui“, – sakė jis.

Anot jo, dėl to kaltas ne tik Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bet ir gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Jis aštuonerius metus buvo gynybos sekretorius. Gynybos sekretorius parodė tokius įspūdingai prastus rezultatus, man keista, kad jis vis dar turi savo darbą“, – sakė Hodgesas.

Net turėdama visus Rusijos laivyno ir oro pajėgų pranašumus, daugybę kitų pranašumų, kiekybinių pranašumų, Rusija negalėjo pasiekti jokių rimtų pergalių.

 

„Karinė aviacija, kaip paaiškėjo, niekuo ne geresnė nei likusi kariuomenė, o lakūnai net nenori skristi į Ukrainą, nes neturi pasirengimo ir patirties kovoti tokiomis sąlygomis“, – pridūrė jis.

Prisiminkite, kad pagal „Global Firepower 2022“ stipriausių pasaulio kariuomenių reitingą Rusijos Federacija yra antra pagal stiprumą armija pasaulyje, JAV – pirmoji, o Kinija – trečia. Ukrainos ginkluotosios pajėgos reitinge yra 22 vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(87)
(1)
(86)

Komentarai (3)