[Žinios trumpai] Legendinis JAV karys Ukrainoje užėmė Rusijos šarvuotą kovos mašiną: „Ačiū, Rusija!“ – rusai bandė jį sugauti pasinaudoję „Twitter“ (Foto, Video)  ()

JAV kariuomenės veteranas, savanoriškai kovojęs kartu su Ukrainos kariais, pirmadienį sakė, kad jo kovinė komanda iš Rusijos pajėgų „pavogė“ šarvuotą kovos mašiną ir kelis ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jamesas Vasquezas, buvęs JAV armijos štabo seržantas, kovo mėnesį paliko savo namus Konektikute ir užsirašė savanoriu į Ukrainos tarptautinį teritorinės gynybos legioną.

Vasquezas išsamiai išdėstė savo patirtį Ukrainos priešakinėse linijose per „Twitter“ ir per pastaruosius du mėnesius surinko apie 330 000 sekėjų.

Pirmadienį jis pasidalijo nauju vaizdo įrašu, kuriame jo komanda vairavo rusų šturmo mašiną ir pareiškė, kad „mes išvalėme rusus iš čia“. Galima išgirsti ir kitus balsus, kurie džiaugsmingai teigia: „Dabar tai priklauso mums!“. O kitas priduria: „Ačiū, Rusija!"

Vasquezas taip pat tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotos ginklų ir amunicijos krūvos, kurias, jo teigimu, pavogė jo pajėgos, prie įrašo pridėdamas teiginį „Buvo tikrai gera diena“.

 

Atskiroje nuotraukoje matyti keli kariai, stovintys šalia Rusijos ginkluotės. Vasquezas rašė: „Visas grobis, kurį šiandien sugavome, jokių sužalojimų, jokių mirčių“.

Vasquezas yra vienas iš dešimčių tūkstančių užsieniečių, kurie, kaip pranešama, pasisiūlė kovoti už Ukrainą po to, kai Rusija vasario 24 d. įsiveržė į šalį.

 

Praėjusio mėnesio pabaigoje Vasquezas teigė, kad Rusijos pajėgos bandė sužinoti jo buvimo vietą iš jo socialinės žiniasklaidos paskyros. Jis teigė, kad rusai jam pasakė, kad Elonas Muskas, neseniai įsigijęs „Twitter“, užblokavo jį socialinėje žiniasklaidoje ir kad jam reikės viešai pasidalyti savo buvimo vieta, kad išspręstų problemą.

Kovos veteranas tapo gerai žinomas dėl to, kad dalijasi išsamiomis istorijomis apie vykstantį karą. Anksčiau šį mėnesį paskelbtame vaizdo įraše Vasquezas padėkojo tiems, kurie leido jam keliauti į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()