[Žinios trumpai] Rusija prie Ukrainos buria stiprias pajėgas - Belgorade grupuojami pajėgūs ginklai  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas praneša, kad Putinas į Belgorodo provinciją prie Ukrainos sienų siunčia naujas pajėgas. Turbūt ruošiamasi puolimo intensyvinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina praneša, kad Rusija į pasienį siunčia 40 „Mi-24“ ir „Mi-8“ sraigtasparnių. Teigiama, kad tai - bandymų persigrupuoti ir sustiprinti pajėgas Ukrainos rytuose dalis. Rusija siekia intensyvinti puolimą, kad greičiau pasiektų Luhansko ir Donecko regionų administracines ribas. Tai padaryti Rusija savotiškai įsipareigojo dar prieš invaziją pripažindama apsišaukėliškų Donbaso respublikų nepriklausomybę. Ukraina praneša, kad Rusijos pajėgos rytuose stengiasi plėsti kontroliuojamas teritorijas, tačiau per pastarąją parą didesnių laimėjimų nepasiekė.

Ukraina stebi ir tai, kas vyksta šiaurėje. Nors Rusija atsitraukė nuo Kyjivo, trečiadienį Baltarusijoje paskelbtos karinės pratybos, kurių tikslas - patikrinti šalies pajėgų karinę parengtį. Nors Baltarusija oficialiai pajėgų į Ukrainą nesiuntė, ji padėjo Rusijai suteikdama savo teritoriją ir logistinę paramą. Ukraina ne kartą kentėjo nuo iš Baltarusijos leidžiamų raketų. Yra manančių, kad puolimas iš Baltarusijos galėtų būti sukoncentruotas į Ukrainos vakarus, siekiant atkirsti tiekimo kelius, kad Ukrainos pajėgų nebepasiektų Vakarų siunčiama ginkluotė.

 

Gegužės 9-oji su savo paradais jau visai čia pat. Kol kas neaišku, ko tą dieną galima laukti iš Putino. Yra manančių, kad ta proga jis paskelbs karą Ukrainai. Vakar Kremlius paneigė tokias Jungtinės Karalystės pareigūnų prognozes. Taip pat manoma, kad paradas gali būti rengiamas ir Mariupolyje, kurio tariamu išlaisvinimu, nepaisant „Azovstal“ gamykloje vykstančių kovų, Rusija labai didžiuojasi. Gali būti, kad su tuo susijęs ir iš naujo prasidėjęs gamyklos puolimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: