[Žinios trumpai] Po Rusijos atakos pasienyje Slovakijoje įvyko krizinis posėdis, aktyvuotos gynybos sistemos: perspėjo, kad smūgio atveju aktyvuos NATO 5-ąjį straipsnį  ()

Visos Slovakijos gynybos sistemos buvo įspėtos dėl antradienio Rusijos raketų atakos Vakarų Ukrainos Užkarpatės regione, pranešė naujienų agentūra TASR.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Slovakijos gynybos ministro Jaroslavo Nado, Rusijos raketų ataką užfiksavo jo šalies radarai. Jaroslavas Nadas išreiškė susirūpinimą dėl išpuolio, įvykusio vos už 100 kilometrų nuo Slovakijos sienos.

Šiame kontekste Slovakijos ministras įspėjo Rusiją, kad jos šalies puolimo atveju ji automatiškai aktyvuotų Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnį, numatantį, kad užpuolimas prieš valstybę narę yra laikomas visų narių užpuolimu.  

Jaroslavas Nadas taip pat sakė, kad ataka buvo siekiama sugriauti geležinkelio liniją, tačiau tikslo Rusijos pusė nepasiekė.  

„Daug kartų sakiau, kad yra informacijos, kad Putinas padarys viską, ką gali, kad „sunaikintų geležinkelio stotis ir oro uostus prie Ukrainos sienos“, – sakė jis.  

 

Tai pirmoji Rusijos raketų ataka Užkarpatėje. Po išpuolio antradienio naktį į trečiadienį Slovakijos vyriausybėje įvyko krizinis posėdis, kuris suaktyvino policijos pajėgas šalia sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()