[Žinios trumpai] Karininkas: kreiseryje „Moskva“ tikrai buvo branduolinis ginklas ir kas dabar su juo nutiko  ()

Raketinis kreiseris „Moskva“, Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanas, nuskendo balandžio 14 dieną po dviejų smūgių Ukrainos priešlaivinėmis raketomis „Neptune“. Dabar „Moskva“ guli maždaug 50 metrų gylyje, bet apie apie jo ginkluotę vis dar kalbama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-05 [Žinios trumpai] Karininkas: kreiseryje „Moskva“ tikrai buvo branduolinis ginklas ir kas dabar su juo nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moskva“ turėjo galimybę leisti raketas su branduolinėmis galvutėmis. Klausimas, ar branduolinė ginkluotė buvo kreiseryje, kai jis pasirinko kursą „žemyn“.

Ukrainos karininkas Jevgenas Lupakovas teigia, kad kreiseryje „Moskva“ buvo bent dvi branduolinės galvutės. Jos ten ir liko - į Juodosios jūros dugną nukeliavo kartu su laivu.

Tačiau baimintis dėl to nereikia. Lupakovas teigia, kad jei sprogimas neapgadino tų branduolinių galvučių, radiacijos nuotekio nebus. Ir nėra - radiacinis fonas toje vietoje nėra pakitęs.

Tikėtina, kad ateityje „Moskva“ gali būti iškelta. Bent jau laivo ginkluotė greičiausiai bus pašalinta iš nuolaužų. 45-50 metrų gylis nėra labai didelis - povandeninis laivas „Kursk“ buvo iškeltas iš daugiau nei dvigubai didesnio gylio.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()