[Žinios trumpai] Įvardytas dar vienas galimas Putino įpėdinis – vienintelis oligarchas, kuriuo pasitiki Putinas: jau dabar dirba su Putino dukromis  ()

Šis oligarchas sprendžia asmeninius Rusijos prezidento klausimus – tuo pačiu įvardijamas kaip potencialus Putino įpėdinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pasirodė informacija, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui gali būti atlikta operacija. Gandai apie Kremliaus diktatoriaus sveikatos problemas sklandė jau seniai. Kol Putinas laiką leis ligoninėje, jo pareigas atliks kitas žmogus – pakankamai artimas jam.

Apie tai „Youtube“ kanale „Ukraina 24“ laidoje „Україна разом“ kalbėjo Rusijos politikas ir teisininkas Markas Feiginas su Lesja Vakuliuku ir Olegu Panyuta.

Naujausi gandai apie galimą Putino operaciją paskatino kalbėti apie tai, kam tuo metu Rusijos prezidentas perduos valdžią šalyje.

Dažnai tokiu asmeniu įvardinamas Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas. Tačiau, Rusijos politinis ir visuomenės veikėjas Markas Feiginas abejoja, ar tai bus šis žmogus, nes Putinas dažniausiai pasitiki silpnesniais už save žmonėmis.

„Pripažįstu, kad tai bus kažkokia neformali kontrolė. Tarp jo artimų neoficialių asmenų tai Jurijus Kovalčiukas, oligarchas. Artimas ilgametis jo tėvo draugas iš Sankt Peterburgo. Putinas, yra tikras, kad  nemirs operacijos metu, bet tereikia tik tam tikrą operacijos laikotarpį kontroliuoti situaciją, todėl jis verčiau pasitikės asmeniniu žmogumi“, – sakė Feiginas.

 

Būtent Kovalčiukas, mano Feiginas, gali tapti savotiška pereinamąja, vardine figūra.

„Kovalčiukas dabar labai artimas Putino dukroms, dirba su jomis. Sakoma, jis net dalyvauja Rusijos federalinės apsaugos tarnybos (FSO) posėdžiuose. FSO sutaria su Jurijumi Kovalčiuku tam tikrais klausimais, susijusiais su prezidento asmenybe. Pasiektas toks pasitikėjimo laipsnis, kuriam nereikia oficialių pareigų“.

Tai kelia logišką klausimą: ko Ukraina gali tikėtis iš šio žmogaus. Markas Feiginas pažymi, kad Kovalčiukas gana racionalus žmogus, nei dauguma Putino aplinkos žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()