[Žinios trumpai] JAV generolas informuotas apie Ukrainos pradėtą kontrapuolimą dviem kryptimis  ()

Generolas Markas Milley gavo informacijos apie tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šalies rytuose pereina į kontrapuolimą dviem kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai amerikietį kolegą informavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas. Ukrainiečių kariai bandys stumti priešą tolyn nuo Charkivo ir Iziumo.

Zalužnas teigia, kad tokia informacija su JAV karine vadovybe dalinasi dažnai. „Kaip visada, informavau amerikietį kolegą apie dabartinę situaciją. Tiksliau, apie priešo jėgų pasislinkimą Luhansko kryptyje, kur aršūs mūšiai vyksta Popasnos, Kreminos ir Troskio vietovėse. Taip pat pranešiau apie Ukrainos pajėgų perėjimą į kontrapuolimą prie Iziumo ir Charkivo“, savo „Telegram“ kanale rašė Zalužnas.

Amerikiečiai taip pat gavo informacijos apie rusų atnaujintą sparnuotųjų raketų naudojimą, skirtą sutraukyti logistiniams keliams į Ukrainą. Zalužnas taip pat pabrėžė, kad Ukrainai labai svarbu gauti M142 HIMARS ir M270 MLRS raketines sistemas - jos bus labai svarbios bandant išstumti priešą iš šalies.

(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: