[Žinios trumpai] CŽA pakomentavo, kaip Putinas reaguoja į žvėriškus Rusijos nuostolius ir kaip tai įtakoja jo sprendimus  ()

Williamas Burnsas, JAV Centrinės Žvalgybos Agentūros vadovas, teigia, kad Putinas negali sau leisti pralaimėti karo Ukrainoje. Jokie nuostoliai jo negąsdina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas nutiktų, jei Putinas pralaimėtų karą Ukrainoje? Labai sunku pasakyti, bet tokia galimybė neabejotinai buvo svarstoma ir Kremliuje. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pripažino, kad Rusija Ukrainoje patiria didelius nuostolius. Ukraina skelbia, kad nuo invazijos pradžios jau žuvo 25,5 tūkstančiai rusų karių. Kiek karių dar turės žūti, kad Putinas nuspręstų, kad pergalės kaina yra per didelė?

Iš tikrųjų, kaip mano CŽA vadovas Burnsas, Putinas negali sau leisti pralaimėti, nes, tikriausiai, tai reikštų jo valdymo pabaigą. „Jo toks nusiteikimas, kad jis negali sau leisti pralaimėti“, teigia Burnsas, kuris mano, kad Putinas yra „įsitikinęs, kad karinių pastangų dvigubinimas leis jam pasiekti progresą“.

Įprastai 25 tūkstančiai negyvų karių ir tiek pat piktų motinų politinį lyderį priverstų bent jau keisti taktiką. Tačiau ukrainiečiai teigia, kad Donbase rusai daro tas pačias klaidas. Dideli nuostoliai Putino ir jo aplinkos negąsdina, nes kitaip jie kariauti nemoka, o atsitraukimas išklibintų ir dešimtmečiais stabilų Putino postą. Jei neliktų Putino, išsektų šaltiniai ir jo aplinkos milijonieriams, kurių vaikai gyvena neįtikėtino brangumo gyvenimus bet kur tik ne Rusijoje.

(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: