[Žinios trumpai] Ekspertai iš JAV - toks rusų karių elgesys Ukrainoje rodo, kad jie jau pasidavė  ()

Ukrainiečių kontrapuolimas „Charkive“ kol kas sekasi puikiai ir per kelias artimiausias dienas gali būti dar išplėstas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] Ekspertai iš JAV - toks rusų karių elgesys Ukrainoje rodo, kad jie jau pasidavė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karybos tyrimų institutas „Study of War“ teigia, kad yra ženklų, kad rusai šiame regione nebeturi ką veikti, pasidavė ir keliauja kitur. Žinoma, mūšiai vis dar vyksta, bet neatrodo, kad rusai vis dar siekia kažkokių pergalių.

Tai akivaizdu ir dėl to, kad atsitraukdamos rusų pajėgos susprogdino tris tiltus. Jei būtų planuojama pulti, tie tiltai būtų reikalingi patiems rusams.

„Kariuomenės tiltus naikina tik tuo atveju, jei nusprendžia, kad pačioms nereikės pereiti į kitą upės pusę artimiausioje ateityje. Todėl nepanašu, kad Rusijos pajėgos artimiausioje ateityje planuotų grįžti į ką tik ukrainiečių išlaisvintas šiaurės rytų Charkivo gyvenvietes“, teigiama pranešime. Ekspertai teigia, kad ukrainiečių kontrataka Charkive sekasi puikiai ir per artimiausias kelias dienas ją bus galima išplėsti.

„Study of War“ analitikai teigia, kad Charkive per kelias savaites Ukrainos kariai pasieks šalies sienas. Net jei rusai atsiųs papildomų karių, galutinis rezultatas liks toks pat. „Study of War“ teigia, kad Iziume Rusijos pajėgos pakliuvo į aklavietę - laikosi, bet jau neaišku, nei kodėl, nei kiek laiko dar laikysis. Taiklūs tolimi Ukrainos artilerijos šūviai greitai privers rusus koreguoti ir tolimos ateities planus.

(154)
(1)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: