[Žinios trumpai] Putinas eina „va bank“? Kodėl Rusijos kariai paskubomis palieka Siriją – tai gali virsti totaliu Kremliaus pralaimėjimu  ()

Arestovičius paaiškino, kokią kainą Putinas sumokės už karių perkėlimą iš Sirijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius rizikuoja prarasti pozicijas Artimuosiuose Rytuose, kurias per pastaruosius 7 metus labai sunkiai įgijo.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, perkeldamas karius iš Sirijos į Ukrainą, nesugebės pakreipti karo eigos, tačiau tai darydamas patirs didelį geopolitinį pralaimėjimą.

Tai interviu „Feygin Live“ pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Vertindamas karių skaičių, kurį okupantai gali perkelti iš Sirijos, Arestovičius pažymėjo:

„Ten kažkas pasakė 63 tūkst., aš taip juokiausi, kad vos nenukritau nuo kėdės. Realiai – 6 tūkst., super optimistiškai – iki 11 tūkst.“

Pasak jo, Rusijos Federacijos pasitraukimas iš Sirijos bus didelis džiaugsmas visiems šios „regatos“ dalyviams – „nuo Turkijos iki Izraelio, Irano ir t. t.“

„Kalbant apie Assadą, jis labai liūdnas. Dabar kyla klausimas, kas stabilizuos jo režimą? Iranas?... Turkijos armija „suvystys kaip kūdikius“ Assado armiją su iraniečiais, nesant Rusijos aviacijos ir Rusijos pajėgų“, – aiškino prezidento patarėjas.

Kaip pabrėžė Arestovičius, Rusija jau dabar moka rimtą kainą už karinius nuotykius Ukrainoje:

„Rusija turi atsisakyti Artimųjų Rytų – tai buvo labai rimtas užkariavimas, rimtas pasiekimas – Assado režimo stabilizavimas, kol jis beveik nepašalintas. Nuo 2015 metų Sirijoje kariavo 7 metus, o dabar jau yra priversti pasitraukti. Ypatingo sugrįžimo perspektyvų nematau – jie taip stipriai įstrigo Ukrainoje. Jie ima kariuomenę. Jei grįš, ten viskas bus perskirstyta. Bus bent stipri Irano įtaka, Sirija vėl bus padalinta į 3-4 sąlygines valstybes. Assadas bus „dienos Damasko meras“, o ne žmogus, valdantis apie 70 proc., teritorijos kaip dabar, iki Rusijos kariuomenės išvedimo“.

 

Prezidento patarėjas pridūrė, kad daugelis Afrikos diktatorių, matydami, kaip Kremlius palaiko Assadą, „užmezgė labai rimtus ryšius su Rusija“.

„Dabar visa ši istorija gali žlugti, nes viską, ką jie turi, keliauja kovoti į Ukrainą. Ukrainoje tai nieko neišspręs, nes yra 11 tūkst. karių. Kita vertus, jie iš ten irgi išvyko“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: