[Žinios trumpai] Paskaičiavo, kiek Rusijai kainuoja viena karo diena - pasekmės bus jaučiamos dešimtmetį  ()

Rusija Ukrainoje jau prarado 25,5 tūkstančius karių ir labai daug technikos. Tankai, dronai, kateriai, kreiseris „Moskva“, sparnuotosios ir balistinės raketos - visa tai kainuoja. Kiek Rusijai kainuoja viena karo diena? Karinių naujienų svetainė SOFREP pateikė apytikslius skaičiavimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seanas Spuntsas, SOFREP vyriausiasis redaktorius, naujienų portalui „Newsweek“ teigia, kad viena karo diena Ukrainoje Rusijai kainuoja 900 milijonų dolerių. Iš kur tokie skaičiai?

Amunicija yra labai brangi. Karinė technika (ypač aviacija, didieji laivai ir tankai) ir logistikos sunkvežimiai suryja labai daug dyzelino. Rusija turi mokėti ir atlyginimus dešimtims tūkstančių karių bei užnugaryje dirbantiems technikos remonto meistrams. Negalima pamiršti ir to, kad kai kurie ginklai yra protingesni nei atrodo. Sparnuotosios raketos iš esmės yra savižudžiai orlaiviai, turintys integruotas navigacijos sistemas, valdymo įrenginius.

Ką kalbėti apie nuostolius. Raketinio kreiserio „Moskva“ praradimas Rusijai garantuoja maždaug 700 milijonų dolerių nuostolį, nes laivą ir jo ginkluotę reikės pakeisti. Nuskandinti „Raptor“ klasės kateriai irgi kainavo po maždaug milijoną dolerių. Keisti teks ir „Su-34“ - toks naikintuvas-bombonešis kainuoja nuo 34 milijonų dolerių, o Ukrainoje pražuvo jau septyni tokie.

 

Taigi, SOFREP skaičiuoja, kad karo diena Rusijai Ukrainoje kainuoja 900 milijonų dolerių. Ir į šią kainą neįeina netiesioginiai nuostoliai, kaip sankcijos, sutraukyti tarptautiniai ryšiai, artėjantis iškastinių resursų rinkų praradimas.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: