[Žinios trumpai] Popasna krito į rusų kontrolę - ar ukrainiečiai tiesiog pasitraukė?  ()

Popasna, beveik 20 tūkstančių žmonių miestas Luhansko srityje, po kelių dienų kautynių krito ir dabar yra okupuotas rusų. Bet ar tai buvo ukrainiečių manevras?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų pajėgos ir toliau plečia kontroliuojamą teritoriją Donbase. Nors kiek šiauriau, Charkivo srityje, ukrainiečiai sėkmingai stumia rusus, Luhanske ir Donecke Rusijos pajėgos pasiekia teritorinių laimėjimų. Popasnos okupacija bus vienas didesnių tokių laimėjimų, leisiantis greičiau Rusijai pasiekti Luhansko srities administracines ribas.

Sergijus Gaidajus, Luhansko karinės administracijos vadovas, teigia, kad ukrainiečių pajėgoms teko atsitraukti iš sugriautos Popasnos į geriau gynybai parengtą teritoriją.

„Deja, mūsų kariams teko atsitraukti šiek tiek iš Popasnos, nes miestas buvo apšaudomas jau daugiau nei du mėnesius. Bombos, raketos, minos ir artilerija. Viskas sugriauta iki pamatų. Todėl mūsiškai atsitraukė į stipresnes pozicijas, kurios buvo iš anksto paruoštos“, teigia Gaidajus. Jis teigia, kad šiuo metu stipriausi mūšiai vyksta Severodonecko-Vojevodovkos kryptimi, taip pat ir Gorskos apylinkėse.

 

Ukrainiečiai Donbase turi trauktis, kad išlaikytų gynybai tinkamas pajėgas. Nėra prasmės likti prie gynybai nebetinkamų linijų - taip galima patirti tik didelių nuostolių. Ukraina šiuo metu kaupia pajėgas, kad galėtų vykdyti kontratakas. Didesnės kontratakos Donbase prasidės ne anksčiau nei birželio antroji pusė, kai Vakarų siunčiama ginkluotė pasieks ukrainiečių dalinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: