[Žinios trumpai] „Azovo“ kovotojai kausis iki mirties – pamatė, kas nutiko bendražygiui, patekusiam į nelaisvę (Video)  ()

Rusijos karių dviveidiškumas ir cinizmas: pirmiausia nufilmavo, parodė, kad su kaliniais elgiamasi humaniškai, o paskui šaltakraujiškai nužudė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] „Azovo“ kovotojai kausis iki mirties – pamatė, kas nutiko bendražygiui, patekusiam į nelaisvę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, ką okupantai padarė ukrainiečiui, pasakojo „Azov“ pulko žvalgybos skyriaus karininkas Ilja Samoilenko.

„Balandžio 20 d. keliems mūsų kariams mūšio metu patekus į nelaisvę, Rusijos propagandistai išplatino vaizdo įrašą, kuriame situacija parodyta taip, kad atrodytų, jog ukrainiečiai pasidavė, savanoriškai atiduodami ginklą. Jų tarpe buvo vaikinas su ryškia tatuiruote kairėje krūtinės pusėje. Praėjus 4-5 dienoms po patekimo į nelaisvę, vaikino mama gavo žinutę iš jo mobiliojo telefono su sūnaus nuotrauka. Gautoje žinutėje buvo parašyta, kad jis buvo pasmaugtas“, – pasakojo karys.

Anot jo, rusai pirmiausia parodė, kad paėmę į nelaisvę humaniškai elgėsi: davė maisto, vandens, šiltų drabužių, o paskui kalinį nužudė.

Karininkas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos pulkas „Azov“, vadovaujantis „Azovstal“ Mariupolyje gynybai, neketina pasiduoti. „Azov“ pulkui Mariupolyje galimi keturi galimi variantai.

  • pirmas variantas – nieko nedaryti, t. y., nesiginti ir tiesiog laukti mirties, kuri ištiks nuo bombų ar nuo bado;
  • antras – pabėgti iš teritorijos;
  • trečias – pasiduoti;
  • ketvirtas – likti „Azovstal“ ir kovoti iki galo.

 

Panašu, kad šimtai ukrainiečių kovotojų, esančių gamyklos bunkeriuose pasirinko ketvirtą variantą. Jie neketina pasiduoti.

Situacija Mariupolyje

Rusų užgrobtame Mariupolyje likę bebaimiai ukrainiečių gynėjai, po civilių evakuacijos, užminavo silpnąsias vietas, kad susilpnintų okupantų pozicijas.

Skelbiama, kad „Azovo“ pulkas nuo Rusijos užpuolimo pradžios sunaikino 1157 okupantus patvirtintais duomenimis ir dar 840 – nepatvirtintais duomenimis.

Ukrainos kariai, besiginantys „Azovstal“, nėra 100 proc. tikri , kad visi civiliai jau yra evakuoti. „Azovstal“ teritorijoje po griuvėsiais dar gali būti likę žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: