[Žinios trumpai] Putino kalboje pagaliau išaiškėjo esminė priežastis, kodėl Rusija užpuolė Ukrainą: „tai buvo neišvengiama ir kalta NATO“  ()

Sakydamas kalbą Pergalės dienos iškilmėse Maskvoje Putinas iš karto pradėjo kaltinti NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] Putino kalboje pagaliau išaiškėjo esminė priežastis, kodėl Rusija užpuolė Ukrainą: „tai buvo neišvengiama ir kalta NATO“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas nerangiai bandė brėžti paraleles tarp Antrojo pasaulinio karo ir invazijos į Ukrainą. Tačiau nepraleido galimybės dar kartą pabrėžti, kad „specialioji karinė operacija“ buvo neišvengiama. Šį motyvą Kremlius ir propagandistai naudoja baimėms Rusijos visuomenėje pakurstyti, kad žmonės susitelktų aplink lyderį ir žmogiškuosius praradimus suprastų kaip būtinus ir neišvengiamus.

Tačiau šalia viso to Putinas paminėjo ir dar vieną priežastį, kodėl Rusija įsiveržė į Ukrainą - tai buvo „perspėjamasis atsakas į NATO agresiją“.

„Praėjusį gruodį mes siūlėme užbaigti saugumo garantijų susitarimą. Viskas veltui. NATO šalys nenorėjo mūsų girdėti, jos turėjo visai kitokius planus. Mums grasina įsiveržimu į mūsų teritorijas, konkrečiai - Krymą“, teigė Putinas.

Krymas - tai Ukrainos teritorija, kurią Rusija aneksavo 2014 metais. Ukraina ne kartą pabrėžė, kad Krymo klausimo jėga nespręs. Tokia nuostata nepasikeitė ir prasidėjus Rusijos invazijai. Ukraina siūlė atidėti Krymo klausimą, tačiau Rusija apskritai jo nelaiko klausimu ir reikalauja, kad Ukraina pripažintų Krymą Rusijai. Jungtinės Karalystės politikai teigia, kad svarbu išstumti Rusijos karius iš visų Ukrainos žemių, kurios neišvengiamai apima ir Krymą. Tačiau, kaip ir anksčiau, taip ir dabar Ukrainos įsiveržimas į aneksuotą Krymą yra labai mažai tikėtinas.

(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: