[Žinios trumpai] Rusija pajėgi kariauti vos 6-12 mėnesių – paskaičiavo, kiek ir kokių ginklų liko Rusijai: yra gera ir bloga žinia  ()

Tačiau Rusijoje yra nemažai sandėlių, iš kurių galima vėl aktyvuoti įrangą ir perkelti į frontą, tačiau tai bus gerokai senesnė įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų ginklų Rusijoje lieka vis mažiau, tačiau ji pajėgi kovoti nuo 6 iki 12 mėnesių.

Tai interviu „Forbes“ pareiškė nevyriausybinės analitinės organizacijos „Armijos tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro“ direktorius Valentinas Badrakas.

„Rusijoje lieka vis mažiau naujų ginklų. Pavyzdys apie orlaivius. Rusijos Federacijoje eksploatuojama 1500 kovinių lėktuvų, iš kurių apie 400 buvo pradėti eksploatuoti po 2010-2011 m. Per tą laiką buvo pagaminti vos keli naujausi Rusijos naikintuvai Su-57. Jie tiesiog neturi technologijų ir komponentų jiems gaminti“, – pastebėjo ekspertas.

Badrakas pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino maždaug trečdalį naujų Rusijos orlaivių, įskaitant bombonešius Su-35 ir Su-34. Netrukus Rusijos kariuomenė bus priversta pereiti prie sovietų gamybos lėktuvų.

„Rusija nebegali naudoti hipergarsinių raketų sistemos „Kinzhal“, nes nepajėgi jų pagaminti. Galingų aviacijos raketų resursas beveik išnaudotas. Todėl vyksta tokie beatodairiški bombardavimai naikinant civilinę infrastruktūrą“.

„Rusijos kariuomenė pradėjo naudoti priešlaivines „Oniks“ raketas. Šios raketos prieš kelias dienas pataikė į Odesos oro uostą. Ekspertai teigia, kad „Oniks“ raketos yra per brangios, kad jas būtų galima panaudoti kilimo ir tūpimo takui naikinti. Tai rodo, koks didelis ginkluotės trūkumas Rusijoje“, – sakė ekspertas.

 

Tačiau Rusijoje yra nemažai sandėlių, iš kurių galima vėl aktyvuoti įrangą ir perkelti į frontą, tačiau tai bus gerokai senesnė įranga.

„Tačiau nereikėtų tikėtis ir greito atsitraukimo. Rusija yra gana galinga ir didelė šalis, jos žlugimo inercija gali trukti ilgai. Remiantis Armijos tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro prognozėmis, Rusija gali kovoti nuo 6 iki 12 mėnesių, jei Vakarų šalių spaudimas nedidės“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()