[Žinios trumpai] Putino ir jo generolų „likimas turėtų būti toks pat kaip nacių“, sako JK gynybos sekretorius  ()

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallaceas teigia, kad visi profesionalūs kariai turėtų būti pasišlykštėję tuo, ką Putinas padarė Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Wallaceas teigia, kad Rusijos karinis elitas yra tiek pat kaltas dėl Ukrainos tragedijos, kiek ir pats Putinas. Ir visi turėtų sulaukti savo veiksmų pasekmių. Wallaco manymu, Putinas savo agresija Ukrainoje, kartu su savo generolais, atkartoja fašizmą ir tironiją, kurią pasaulis matė prieš daugiau nei septyniasdešimt metų. Putinas atkartoja praeito amžiaus totalitarinių režimų klaidas.

Tokius žodžius Wallaceas paruošė savo gegužės 9-osios kalbai. Jis mano, kad  „neišprovokuota ir nelegali ataka prieš nekaltus civilius ir jų namus, plačiai paplitę žiaurumai, įskaitant tyčinį nusitaikymą į moteris ir vaikus, teršia ankstesnių aukų atminimą ir Rusijos kadaise išdidžią reputaciją“.

Wallaceo manymu, visi profesionalūs kariai turėtų šlykštėtis tuo, ką Putinas daro Ukrainoje, o Rusijos generolai irgi turėtų būti laikomi atsakingais. Britų gynybos sekretoriaus manymu, jie turėtų būti teisiami. Wallaceas mano, kad Putino ir jo vidinio rato žmonių turėtų laukti nacių likimas - ši žinia svarbi Rusijai minint pergalės prieš nacistinę Vokietiją dieną.

(17)
(1)
(16)

Komentarai ()