[Žinios trumpai] „Prašikom“: pirmą kartą paaiškino, kodėl karo pradžioje nebuvo susprogdinti keturi tiltai per Čongarą (Video)  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius atsakė į klausimą, kodėl rusų įsibrovėliai sugebėjo greitai užimti Chersoną ir jo srities teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesioginio eterio metu, Markui Feiginui uždavus klausimą „kodėl nebuvo pasiruošta Chersono, Naujosios Kachovkos puolimui, kodėl nebuvo užminuoti ir susprogdinti tiltai“, Arestovičius atsakė: „Atsakymas labai trumpas – prašikom. Kas, ką ir kaip – bus išsiaiškinta. Teisėsaugos institucijos jau pradėjo tyrimą. Bus viskas išsiaiškinta: ar čia nekompetencija, ar išdavystė. Kiekvienas, kuris kaltas, už tai atsakys“.

Prisiminkite, kad Chersonas ir didžioji jo regiono dalis ilgą laiką buvo Rusijos okupacijoje. Agresorius vis ketina surengti ten „referendumą“, taip pat vykdo represijas prieš civilius gyventojus. Tuo pat metu miesto ir regiono gyventojai bando priešintis Rusijos kariuomenei, visais įmanomais būdais užsimindami, kad jie ten nėra laukiami.

Kiek anksčiau Chersono meras Igoris Kolychajevas, komentuodamas itin greitą miesto okupaciją, teigė, kad dėl nežinomų priežasčių iš anksto buvo išminuotas ne tik Krymo pusiasalis, bet ir nemažai kitų tiltų bei Šiaurės Krymo kanalas. Meras užsiminė ir apie Antonovskio tiltą, kuris, jo nuomone, turėjo būti susprogdintas. Per jį, anot Kolychajevo, buvo pervežama Rusijos Federacijos karinė technika iš okupuoto Krymo į Chersono sritį.

 

 

Į šią informaciją sureagavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, patikinęs, kad tiltas per Čongarą buvo užminuotas. „Tiltas buvo užminuotas, bet mus nugalėjo 15 kartų pranašesnės priešo pajėgos. Visos išvados dėl karo veiksmų metu priimtų sprendimų bus išnagrinėtos pagal įstatymą“, – sakė Generalinis štabas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: