[Žinios trumpai] Kas perimtų Rusijos valdžią, staiga mirus Putinui? Konstitucijoje tai yra numatyta, bet realybė gali būti kitokia  ()

Sklinda gandai apie tariamai prastą Vladimiro Putino sveikatos būklę, tačiau niekas nepasitvirtino, kol nepasirodė pranešimai, kad Rusijos prezidentas ruošiasi gydytis nuo vėžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie klausia, kas nutiktų, jei sveikatos problemos neleistų Putinui vadovauti. Ypač dominantis faktas yra dėl jo įpėdinio prezidento poste. Putinas eina pareigas daugiau nei 20 metų ir neseniai priėmė įstatymą, pagal kurį jis gali likti pareigose iki 2036 m.

Rusijos vidaus politikos ekspertė iš Oksfordo Brukso universiteto Sarah Whitmore anglų laikraščiui „The Mirror“ papasakojo, kas nutiktų, jei Putinas netikėtai mirtų.

„Jei Putinas staiga mirtų nuo ligos, žmonėms reikėtų apie tai pasakyti ir organizuoti savotišką paveldėjimą“, – sakė ji.

„Pagal konstituciją vadovavimą perima premjeras (nuo 2020 m. sausio tai yra Michailas Mišustinas) ir tada per tris mėnesius reikia surengti rinkimus“.

„Labai tikėtina, kad Putiną supantis režimas pasirinktų tinkamą, patikimą įpėdinį, atitinkantį jų interesus. Kažkas, kurį pažįstame, pavyzdžiui, Sergejus Šoigu, buvo reklamuojamas kaip galimas įpėdinis ir laikomas populiariu ir priimtinu veidu“.

 

„Arba tai gali būti kažkas, kurio mes nepažįstame, pavyzdžiui, kaip pats Putinas iki prezidentavimo – tuo metu jis buvo niekam nežinomas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()