[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė sunaikino itin retą šarvuotą transporto priemonę: jų priešas teturėjo 10 vienetų (Foto)  (2)

Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose buvo tik 10 tokių šarvuočių, iš kurių du jau buvo prarasti mūšiuose Ukrainos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė sunaikino itin retą šarvuotą transporto priemonę: jų priešas teturėjo 10 vienetų (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai kovodami su okupantais sunaikino retą priešo šarvuotą mašiną BMO-T – Rusijos kariuomenės liepsnosvaidžių operatorių kovinę mašiną. Apie tai teigiama Ukrainos Sausumos pajėgų vadovybės pareiškime oficialiame „Facebook“ puslapyje.

Rusijos ginkluotosiose pajėgose buvo tik 10 BMO-T transporto priemonių, kurios iš esmės yra sunkusis šarvuotasis transporteris, sukurtas tanko T-72 pagrindu ir skirtas gabenti 7 liepsnosvaidžių operatorius ir iki 30 RPO-A „Shmel“ raketinių pėstininkų liepsnosvaidžių.

 

Transporto priemonė skirta palaikyti pėstininkų ir tankų junginius, o pagrindiniai jos taikiniai yra sunkūs įtvirtinimai. BMO-T Rusijos armija priėmė 2001 m., tačiau jis nėra gaminamas dideliais kiekiais. Iki šiol buvo pagaminta tik nedidelė šių transporto priemonių dalis.

BMO-T yra paremtas pagrindiniu mūšio tanku T-72. Bokštelis buvo pašalintas, pakeistas antstatu. BMO-T turi panašią apsaugą kaip ir pagrindinis mūšio tankas. Transporteris turi sudėtinius priekinius šarvus ir įmontuotas sprogstamųjų reaktyviųjų šarvų plokštes. Transporto priemonėje taip pat sumontuota NBC apsauga ir automatinės gaisro gesinimo sistemos.

 

Šis sunkusis šarvuotas transporteris yra ginkluotas nuotoliniu būdu valdomu 12,7 mm kulkosvaidžiu.

BMO-T sudaro dviejų karių įgula, įskaitant vadą ir vairuotoją. Septyni kariai, valdantys liepsnosvaidžius, išlipa per stogą arba galinius liukus.

 BMO-T sukurtas remiantis pagrindinio mūšio tanko T-72 važiuokle. Jį varo V-46 dyzelinis variklis, išvystantis 780 arklio galių. Kai kurie šaltiniai teigia, kad šis sunkusis transporteris montuojamas su naujesniais V-84-1 arba V-84M dyzeliniais varikliais, išvystančiais 840 AG.

Yra žinoma, kad prieš karą su Ukraina, BMO-T buvo ginkluoti tik du Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai – 1-oji mobilioji radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos brigada (dislokuota Šihane, Saratovo srityje) ir 6-oji atskira tankų brigada, žinoma kaip Čenstakava, kuri buvo išformuota prieš invaziją, o jos daliniai prisijungė prie 47-osios tankų divizijos. Pastaroji veikė arba tebeveikia Charkivo ir Iziumo rajone.

Tai jau antras užfiksuotas atvejis, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšiuose su okupantais sunaikino tokį retą priešo liepsnosvaidininkų šarvuotą mašiną. Ankstesnis atvejis užfiksuotas 2022 metų balandžio 13 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai (2)