[Žinios trumpai] Eros pabaiga – „Apple“ po 21 metų nutrauks vieno savo ikoniškiausių produktų gamybą: padarė tikrą perversmą  ()

„Apple“ teigia, kad jų bus galima nusipirkti „kol bus atsargų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ paskelbė, kad nutraukia savo muzikos grotuvo „iPod Touch“ gamybą, užbaigdama prietaiso, kuris sukėlė tikrą revoliuciją ir pakeitė tai kaip žmonės klausosi muzikos.

Kai pirmasis „iPod“ buvo išleistas 2001 m., jame tilpo 1000 garso takelių. Šiandien „Apple“ srautinio perdavimo paslaugoje yra daugiau nei 90 milijonų dainų.

„iPod Touch“ sukūrė ta pati komanda, kuri vėliau išrado „iPhone“, kuris greitai užgožė „iPod“.

„Apple“ paskutinį kartą atnaujino „iPod“ 2019 m. Per daugelį metų buvo įvairių „iPod“ modelių, įskaitant „Nano“ ir „Shuffle“, tačiau „iPod Touch“, kuris buvo išleistas 2007 m., yra paskutinis modelis, kurio gamyba buvo nutraukta.

„Apple“ teigia, kad jų bus galima nusipirkti „kol bus atsargų“.

Mažas, į kišenę telpantis įrenginys „iš naujo apibrėžė, kaip muzika atrandama, klausoma ir ja dalijamasi“, sakė Gregas Joswiakas, „Apple“ pasaulinės rinkodaros vyresnysis viceprezidentas.

Pirmąjį „iPod“ modelį „Apple“ vadovas Steve'as Jobsas pristatė tipišku „Apple“ stiliumi 2001 m. – su daugybe fanfarų, nekantrumo, apsirengęs savo firminiais džinsais ir juodu golfu.

 

„iPod“ nebuvo pirmasis MP3 grotuvas rinkoje, kaip ir „iPhone“ nebuvo pirmasis išmanusis telefonas, tačiau šis unikalus „Apple“ dizainas pasirodė esąs impulsas, reikalingas skaitmeninei muzikai, norint pradėti vilioti žmones nuo CD ir kasečių grotuvų prie failų dalijimosi.

2001 m. muzikos pramonė kovojo už išlikimą su nelegaliu failų dalijimusi, nes melodijos buvo kopijuojamos ir platinamos platformose greičiau, nei įrašų kompanijos galėjo sukelti teisines bylas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: