[Žinios trumpai] Neutralumo pabaiga: Švedija ir Suomija sudarė karinį aljansą su Londonu  ()

Borisas Johnsonas buvo patenkintas pasirašytu dokumentu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija ir Suomija pasitelkė britų karinę paramą. Gegužės 11 dieną Jungtinė Karalystė pasirašė saugumo deklaraciją su šalimis, kurios dar nėra NATO narės.

Apie tai praneša britų televizijos kanalas „Sky News“.

Pirmiausia Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pasirašė deklaraciją su Švedijos ministre pirmininke Magdalena Andersson, o vėliau išvyko į Suomiją pasirašyti panašios saugumo deklaracijos su šalies prezidentu Sauli Niiniste.

Deklaracijose raginama keisti Didžiosios Britanijos ir kiekvienos šalies bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse, stiprinti dalijimąsi žvalgybos duomenimis, paspartinti bendrus karinius mokymus, pratybas, dislokavimą bei stiprinti saugumą visose trijose Šiaurės Europos šalyse. Tai taip pat leidžia bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje.

 

„Mes nepajudinamai ir nedviprasmiškai remiame tiek Švediją, tiek Suomiją, o šių saugumo deklaracijų pasirašymas yra amžino mūsų šalių pasitikėjimo simbolis. Tai ne trumpalaikis aljansas, o ilgalaikis įsipareigojimas stiprinti kariuomenę, ryšius, pasaulinį stabilumą bei sustiprinti Europos gynybą ateities kartoms“, – sakė Johnsonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: