[Žinios trumpai] Ukraina sugriovė Rusijos bazę ir planus Gyvačių saloje - tai yra labai gera žinia visam pasauliui  ()

Rusija dar karo pradžioje užėmė Ukrainos Gyvačių salą. Tačiau dabar šios salos kontrolė, galima sakyti, nepriklauso niekam. Čia išsilaipinančius rusus pasveikina „Bayraktar“ dronai. Tačiau dabar Ukraina įvykdė neįtikėtiną operaciją, kuri padės ne tik Ukrainai, bet ir pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvačių sala yra labai svarbus taškas šiaurės-vakarinėje Juodosios jūros dalyje. Jei Rusija joje įsitvirtintų ir sugebėtų ten atsigabenti tokių priešlėktuvinės gynybos sistemų kaip S-400, tai stipriai apribotų ukrainiečių galimybes ginti Odesą. Bet yra dar viena priežastis, kodėl Ukraina nori išvaduoti Gyvačių salą.

Ukraina yra viena iš svarbiausių kviečių eksportuotojų pasaulyje. Nutrūkus šiam eksportui, Ukraina netenka pinigų, pasaulis - maisto. Todėl Ukraina dabar džiaugiasi, kad sėkminga operacija Gyvačių saloje leis eksportuoti grūdus per Odesą.

„Norėčiau išreikšti pagarbą Ginkluotosioms pajėgoms, kurios Gyvačių saloje vykdo neįtikėtiną operaciją. Salą rusai bandė panaudoti kaip savo šiaurės-vakarų Juodosios jūros bazę. Ta bazė Ukrainos kariuomenės buvo visiškai sunaikinta“, pranešė deputatas Oleksijus Gončarenko. Jis teigė, kad tai leis atverti laivybos kelius iš Odesos, o tai svarbu ir Ukrainai, ir pasauliui.

(54)
(2)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: