[Žinios trumpai] Putinas vėl visus apgavo? Ką vokiečiai išgirdo jo kalboje  ()

Putino kalba parado Maskvoje metu rodo jo pasiruošimą „atsitraukti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „Radio NV“ eteryje išsakė vokiečių žurnalistas, knygos „Putinokratija“ autorius Borisas Raitšusteris. Jis paaiškino naujausius V. Putino pasisakymus apie Ukrainą.

Žurnalisto teigimu, V. Putino kalba tradiciškai buvo kupina melo, tačiau iš to galima atsekti kai kuriuos retorikos pokyčius.

„Jis sakydavo, kad išvaduoja Ukrainą nuo nacių, jog Ukraina puls, bet dabar pasirodo, kad čia buvo visai kiti tikslai. Dėl viso to ir dėl visko kalti Vakarai. Viskas vėl kaip visada, bet yra labai svarbu, kad nėra visuotinės mobilizacijos, man atrodo, kad jis jau suprato, kad kažkas vyksta negerai, ir kad jis sau pasiliko atsarginį išėjimą. Bijojau, kad jis taps dar karingesnis, kad dabar bus visiška mobilizacija, kad pasiektų galutinę pergalę. Bet gal V. Putinas kažkaip suprato, kad verta vis dėlto pasitraukti. Tikiuosi, bet, žinoma, negaliu tvirtinti to 100 proc.“, – sakė B. Raitšusteris.

Jis pažymėjo, kad anksčiau V. Putinas skelbė „visos Ukrainos išvadavimą nuo fašistų“, o dabar kalba tik apie šalies rytus.

„Tai vis tiek yra žodžiais žingsnis atgal. Tačiau turime atsižvelgti į tai, kad Putinas yra čekistas, kaip aš sakau, tai gali būti dar viena apgaulė. Galbūt jis nori kažkaip prislopinti mūsų budrumą. Taip gali būti, į tai reikia atsižvelgti. Bet vis tiek greičiausiai jis ruošia sau kelią trauktis, bet tai dar nereiškia, kad jis eis šiuo keliu, bet jis ruošiasi kelią  – tikrai. Tai arba dar vienas triukas, arba apgaulė, mes vis dar nežinome“, – sako jis.

 

„Visą gyvenimą jo politika rėmėsi apgaule, tuo, kad niekas jo elgesio neatspėjo ir dabar jis dar daro kitaip, nei tikėtasi. Ir Vakaruose daugelis vis to nesupranta. Tačiau dabar jie supranta daugiau nei anksčiau. Žinoma. Tai tik po užpuolimo. Bet jei būtų supratę anksčiau, gal agresija nebūtų atėjusi iki šito taško“, – reziumavo ekspertas.

Išvakarėse JAV žvalgybos vadovė pareiškė, kad V. Putinas ruošiasi užsitęsusiam karui Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: