[Žinios trumpai] Išbandė kaip 40 metų senumo JAV atakos lėktuvai „A-10 Thunderbolt II“ naikina tankus: nepadeda net aktyvūs šarvai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2022-05-12 15:56
Reakciniai šarvai? O dėl 30mm efektyvumo, tai buvo net ukrainiečių video, kur jie su savo bucefalais naikino rusiškus tankus.. nors ten jau sakyčiau geležinių kiaušinių reikėtų taip šokinėti..
kestutisz 2022-05-13 12:23
Čia išvis keistas bandymas - "reaktyviniai" šarvai yra realiai pries kumuliatyviniai, kad smailas dar pirmuosiuose panzerfaustuose naudotas užtaisas nepradurtų tanko. Tam realiai ant korpuso dedamos vienkartinių sprogmenų dėžutės kurios pirmo kontakto metu jei nors kiek susilpnina čiurkšlę - tanko jau nepramuša (pati čiurkšlė pramuša gal iki pusmetrio idealiom sąlygom). Plius šiaip sluoksniuotas šarvas, kad kiekvienas perėjimas tarp medžiagų iškreiptų čiurkšlę. Išvis ten iš esmės termodinamika ir šiaip tikslas atlaikyti pirmą šūvį. O 30mm patranka, jei ji gali pramušt šarvą(tanko !) tai kas čia per šarvas? Ji gi į vieną vietą spės pristatyti kelis amunicijos vienetus į tą patį plotą, ir tas reaktyvinis šarvas (ar net aktyvinė apsauga kur iššaudama raketa sunaikinti ateinantį užtaisą) išvis nieko nereiškia.
SaMaras 2022-05-13 13:21
Na matai.. vien kalibras 30mm dar nieko nesako.. kinetinis pramušimas yra energija ploto vienete, ir prie tos pačios energijos kuo kalibras mažesnis tuo lengviau pramuša.. net tankų pokalibriniai APFSDS sviediniai kiek pamenu dažniausiai net nesiekia tų 30mm.. GAU8 atveju ten energija didesnė lyg ir.. kur su BTR4 naikino tanką tai kiek pamenu ten sėkmės ir weak spotų žinojimas suveikė.. šaudė per vikšrą, kur šarvas plonesnis ir statmenas..
kestutisz 2022-05-13 13:39
Tai taip, su viskuom čia sutinku, bet vistiek stebina pats bandymas. Tiek aviacija prieš tanką (čia visada laimi - jei neužmėtys kuom tai nufotikins ir perduos artilerijai), tiek lupimas su GAU-8 vienkartinio šarvinio priedo kuris tam net neskirtas :) Net ir visų modernių vakariečių lengvuosius tankus (ne tankus? kaip tie visi boxeriai vadinas?) visus tuos "sijonus" irgi kiaurai pramuštų, nes jie gi irgi skirti tik išskaidyti kumuliatyvui ir gal dar nuo ak47, neapsaugotų net nuo rimto "snaiperinio" (anti material?). Visi šarvai gi skirti mažinti tikimybei gauti į tą pačią vietą, o ta skraidanti patranka tam ir kurta, kad tą tikimybę stipriai, stipriai padidinti :)