[Žinios trumpai] Išbandė kaip 40 metų senumo JAV atakos lėktuvai „A-10 Thunderbolt II“ naikina tankus: nepadeda net aktyvūs šarvai (Video)  (4)

„Fairchild A-10 Thunderbolt II“ pirmam skrydžiui pakilo 1979 metais. Šių šturmo lėktuvų gamyba užbaigta dar 1984-aisiais, bet JAV karinės oro pajėgos juos vis dar naudoja. Ir ne šiaip sau - A-10 vis dar yra efektyvus net prieš modernius tankus su reakciniais šarvais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fairchild A-10 Thunderbolt II“ iš esmės yra 30 mm automatinė patranka su sparnais. Aišku, šis šturmo lėktuvas gali su savimi pasiimti ir kitų ginklų, bet ta GAU-8 patranka yra tai, kuo A-10 gali didžiuotis. Ir tai yra tas ginklas, kuriuo „Fairchild A-10 Thunderbolt II“ turi pleškinti tankus 3900 šūvių per minutę greičiu.

JAV karinės pajėgos išbandė A-10 prieš modernius šarvus su reakciniais blokais. Reakciniai šarvai, vaizdžiai tariant, sprogsta neutralizuodami į mašiną lekiančią amuniciją. Kai kurios prieštankinės raketos buvo sukurtos kovai prieš reakcinius šarvus - pirmiau paleidžiamas mažesnis užtaisas, kuris pašalina tuos reakcinių šarvų blokus, o tada į „išvalytą“ zoną atskrieja pagrindinis užtaisas. A-10 patranka tokių galimybių neturi, tačiau, kaip paaiškėjo bandymuose GAU-8 savo šaudymo greičiu sugeba šalinti ir šiuolaikinius tankus su reakcine apsauga.

Galite išgirsti, kaip riaumoja „Fairchild A-10 Thunderbolt II“ automatinė patranka

Skaičiuojama, kad vienam A-10 pakanka amunicijos 9-10 taikinių sunaikinti. Nedidelė tokių šturmo lėktuvų grupė vieno antskrydžio metu gali sunaikinti 40 šarvuotų mašinų. Tai - labai įspūdingos galimybės, kurios praverčia ir šiais laikais, nepaisant to, kad A-10 yra senas karinis lėktuvas.

 

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir link Kyjivo nusitęsusiam ilgam Rusijos karinės technikos konvojui, pasigirdo siūlymų paskolinti keletą A-10 šturmo lėktuvų Ukrainai. Teoriškai, pilotai galėtų būti apmokyti valdyti šiuos lėktuvus pakankamai greitai, tačiau Rusijos konvojus saugojo priešlėktuvinės sistemos, o JAV ir Vakarai apskritai nerimavo dėl tokios ginkluotės perdavimo Ukrainai vertinimo. Net ir „Mig“ naikintuvai nebuvo perduoti Ukrainai, baiminantis, kad tai pavers NATO šalis legitimiais taikiniais Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai (4)