[Žinios trumpai] JK: po didelių nuostolių Rusija traukiasi iš Charkivo srities, turės reorganizuoti pajėgas  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba skelbia, kad Rusija atitraukia pajėgas iš Ukrainos Charkivo regiono, nes patyrė didelių nuostolių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] JK: po didelių nuostolių Rusija traukiasi iš Charkivo srities, turės reorganizuoti pajėgas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Charkivo kampanija šiuo metu yra sėkmingiausia. Nors Rusija gerina savo pozicijas Donbase ir net Chersono regione, iš Charkivo regiono jie greitai bus išstumti.

„Ukrainos pajėgos tęsia savo kontrataką į šiaurę nuo Charkivo, atsiėmė kelis miestelius ir kaimus, esančius arčiau Rusijos sienos. Rusijos prioritetas Donbasui Charkive esančius dalinius pavertė pažeidžiamais mobilioms ir motyvuotoms ukrainiečių kontratakoms“, teigiama Jungtinės Karalystės žvalgybos pranešime.

Britai teigia, kad iš Charkivo patrauktos rusų pajėgos greičiausiai bus pergrupuojamos, o tada bus pasiųstos į rytinę Doneco upės pusę. Ten joms bus skirta užduotis pridengti pagrindinių Rusijos pajėgų vakarinį flangą ir atsargų tiekimo  maršrutus iš Iziumo.

 

„Rusijos karių patraukimas iš Charkivo regiono yra tylus Rusijos nesugebėjimo užgrobti svarbiausius Ukrainos miestus pripažinimas“, teigiama pranešime. 

(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: