Tiesiog fantastika! Odesos regiono karinė administracija patvirtino: liepsnoja vienas naujausių Rusijos laivų, vėl Neptūnas!  ()

Neįvardintais žvalgybiniais šaltiniais, Rusijos Federacija laikinai prarado vieną iš laivų: „Vsevolod Bobrov“ arba „Elbrus“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 Tiesiog fantastika! Odesos regiono karinė administracija patvirtino: liepsnoja vienas naujausių Rusijos laivų, vėl Neptūnas!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodojoje jūroje Rusijos Federacija neteko dar vieno laivo (laikinai išėjo iš rikiuotės).

„24 kanalas“, remdamasis neįvardintais žvalgybiniais šaltiniais, praneša, kad Rusijos Federacija prarado projekto „23120“ logistikos paramos laivą. Pasak kanalo, Rusijos Federacija turi tik du tokius laivus – „Elbrus“ ir „Vsevolod Bobrov“.

Iš pradžių pasirodė informacija, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, gegužės 12 d., Rusijos laivas, plaukęs prie Ukrainoje esančios Gyvatės salos, dėl nežinomų priežasčių užsiliepsnojo.

Žurnalistai teigia, kad „23120“ projekto laivai laikomi naujausiais, todėl net laikinas vieno iš  laivų praradimas yra labai nuostolingas.

Vėliau pasirodė pranešimai, kad 23120 projekto rusų laivą atakavo Ukrainos priešlaivinė raketa „Neptūnas“.

Odesos regiono karinė administracija patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 23120 tipo Rusijos laivo pralaimėjimą netoli Gyvačių salos.

Tai gegužės 12-osios vakarą paskelbė OVA pranešėjas Serhiy Bratchuk.

"Mūsų kariškių veiksmų dėka užsidegė logistinės paramos laivas Vsevolodas Bobrovas. Vienas naujausių Rusijos laivyne. Sako, jis plukdomas į Sevastopolį. Dabar reikia patikslinti informaciją. Bet kas jis buvo prie Gyvačių salos ir pamuštas, tas tiesa“, - sakė Bratchukas.

 

Žurnalistai sužinojo, kad vyko gelbėjimo darbai, po kurių  apdegęs laivas bandė pasiekti Rusijos Federacijos užgrobto Krymo krantus – Sevastopolio uostą.

„... Panašu, kad rusams pavyko ir laivas pasiekė Sevastopolio uostą. Kurį laiką jis nebus tinkams naudojimui, reikės rimto remonto“, – rašoma medžiagoje.

Pažymima, kad Rusija turi tik du Project 23120 laivus.

„Vsevolod Bobrov“ buvo paleistas 2016 m., tačiau tada laivo statyba nutrūko dėl importuotų komponentų trūkumo (sankcijos ...). Pabaigus 2021 m. rugpjūčio 21 d., laivas buvo įtrauktas į Juodosios jūros laivyną.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(6)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: