[Žinios trumpai] Rasta dešimtys nužudytų, kankinimo vietos ir dokumentai su okupantų planais: štai kam jie ruošėsi  ()

Ukrainos Sumų srityje esančiame Trostjanece Valstybinio tyrimų biuro tyrėjai aptiko svarbių Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariuomenės dokumentų, kurie rodo, kad Rusija ruošėsi užgrobti visą Ukrainos teritoriją. Jie taip pat iškasė 23 žuvusiųjų, tarp jų dviejų vaikų, kūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo Valstybinio tyrimų biuro direktorius Aleksejus Suchačiovas, praneša departamento spaudos tarnyba.

Pažymima, kad Biuro tyrėjai ištyrė daugiau nei 2 tūkstančius hektarų įsibrovėlių realiai sunaikinto miesto. Buvo nustatytos agresoriaus kovinių vienetų vietos ir šaudymo pozicijos, iš kurių buvo vykdomas apšaudymas. Taip pat konfiskuoti Rusijos kariškių dokumentai ir asmeniniai daiktai.

Tiriant Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų miesto infrastruktūros artilerijos ir minosvaidžių apšaudymo pasekmes, buvo rasti tyčia apgadinti 322 Trostjaneco miesto gyvenamieji pastatai ir civiliniai objektai.

„Valstybinio tyrimų biuro tyrėjai aptiko svarbius Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškių dokumentus, kurie aiškiai leidžia suprasti, kad Rusija rengėsi užgrobti visą Ukrainos teritoriją. Visa ši informacija bus ištirta ir pridėta prie bylos medžiagos“, – pabrėžė A. Suchačiovas.

 

Valstybinis tyrimų biuras taip pat pranešė, kad atliekant tyrimo veiksmus buvo nustatytos vietos, kur okupantai kankino civilius gyventojus. Užfiksuoti mažiausiai 34 neteisėto civilių įkalinimo ir kankinimo faktai. Nusikaltimo vietoje buvo rastos lazdos, antrankiai, metalinės žnyplės ir aukų drabužiai su kraujo pėdsakais.

Be kita ko, buvo atlikta 29 įvykių vietų apžiūra, atkasti 23 žuvusiųjų kūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: