[Žinios trumpai] Ukrainos karys papasakojo, kaip slapta susprogdino Rusijos tiltą: nuskendo iki 50 technikos vienetų ir 1500 rusų  ()

Prieš porą dienų Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasidalino sunaikinto rusų dalinio vaizdais. 17-oji tankų brigada, kaip juokauja ukrainiečiai, rusams „atidarė atostogų sezoną“. Susprogdinus pontoninį tiltą ukrainiečiams pavyko sunaikinti dešimtis rusų šarvuotos technikos vienetų. Dabar ukrainiečių karo inžinierius papasakojo, kaip jam tai pavyko padaryti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-13 [Žinios trumpai] Ukrainos karys papasakojo, kaip slapta susprogdino Rusijos tiltą: nuskendo iki 50 technikos vienetų ir 1500 rusų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tie vaizdai labai pykdo tuos, kurie netiki Ukrainos skelbiama sunaikintos rusų karinės technikos statistika. Tačiau tiesa yra tokia - net jei kur ir plečia savo kontroliuojamą teritoriją, rusai už tai moka labai dideliais nuostoliais.

Neįmanoma patikrinti, ar Maksimu prisistatantis žmogus iš tikrųjų yra Ukrainos karys, karo inžinerijos pareigūnas. Tačiau jo pasakojama istorija yra išties įdomi.

Maksimas teigia, kad dar prieš invaziją buvo tarnavęs Donbase, tačiau neseniai įvykdyta misija tikriausiai sulaukė daugiausiai tarptautinio dėmesio. Jis teigia, kad gegužės 7-8 dieną prie Doneco upės vykdė inžinerinės žvalgybos operacijas. Jis žinojo, kad kitoje upės pusėje yra rusų kariai ir jie bandys persikelti. Netoli Hryhorivkos kaimo Maksimas ieškojo vietos, kurią rusai galėtų panaudoti persikėlimui. Jis apskaičiavo, kad 80 metrų pločio upę rusai bandys persikelti 8 segmentų pontoniniu tiltu. Visą šią informaciją jis perdavė savo vadams, kad artilerija būtų pasiruošusi.

 

Vėliau Maksimas pats dronu stebėjo, kaip montuojamas pontoninis tiltas. Kai į kitą upės pusę persikėlė dalis karių ir technikos, prasidėjo mūšis. Gegužės 9 dieną tiltas buvo sunaikintas ir ukrainiečių pusėje be galimybės atsitraukti įstrigo 30-50 rusų karinės technikos vienetų. Jie buvo apšaudyti artilerija, o likučius sunaikino Ukrainos karo aviacija.

 

Maksimas teigia, kad sklando gandai, kad toje vietoje žuvo pusantro tūkstančio rusų karių. Galbūt tai - perdėti skaičiai, bet nuotraukose iš tikrųjų yra dešimtys rusų karinės technikos vienetų. Ukraina sunaikino ir kitą netoliese pradėtą ręsti pontoninį tiltą, todėl akivaizdu, kad rusų nuostoliai tame taške - didžiuliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(165)
(4)
(161)

Komentarai ()

Susijusios žymos: