[Žinios trumpai] Rusija jau nori sėsti prie derybų stalo su Vakarais, Arestovičius skelbia, ką tai reiškia  ()

Rusijos Federacija nori sėsti prie derybų stalo ne tik su Ukraina, bet ir su Vakarų šalimis. Maskvai to reikia norint sudaryti naują svarbų susitarimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Türkiye“.

"Mes žinome, kad Rusija nori sėsti prie derybų stalo ne tik su Ukraina, bet ir su Vakarais ir sudaryti naują svarbų susitarimą. Klausimas yra ir Ukrainoje, ir ne Ukrainoje. Yra gilesnis strateginis skaičiavimas, kuris apima Ukrainą. Neįmanoma nutraukti karo veiksmų ir, galų gale, karo, neatkuriant čia tinkamos pusiausvyros“, – sakė Turkijos prezidento patarėjas Ibrahimas Kalinas.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad „visos pusės, įskaitant Europą ir JAV, turi turėti konstruktyvią poziciją“, kad derybos taptų įmanomos. Erdogano patarėjo teigimu, Ankara intensyviai derasi su Europos ir Amerikos diplomatais.

„Kad Rusijos ir Ukrainos valstybių vadovai susitiktų akis į akį, turi būti įvykdytos tam tikros sąlygos ir pasiekta tam tikra pažanga derybose. Tam tikras kelias buvo nueitas Stambulo proceso rėmuose, bet gali užtruks, kol lyderiai susitiks. Deja, pastarųjų savaičių įvykiai neigiamai paveikė šį procesą. Tačiau mes ir toliau judėsime į priekį per derybas ir dialogą, o ne karą, su kantrybe ir atkaklumu", – apibendrino Kalinas.

Arestovičius komentaras

Apie šį pasiūlymą pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu pasakojo ir Prezidentūros vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius.

„Darbotvarkė skamba maždaug taip: „Visi mes šiek tiek pasikarščiavome, prašome suprasti ir atleisti.“ O R. T. Erdogano atstovas jau pareiškė, kad Rusija nori sudaryti naują saugumo susitarimą ne tik su Ukraina, bet su visais Vakarais. Ir visas džiaugsmingas prancūzų, vokiečių ir turkų šurmulys sako, kad Rusija bando derėtis, sudaryti „Minską-3“. Apie tai jau kalbėjo ir Ukrainos prezidentas Zelenskis  - pasakojo, jog Macronas jam pasiūlė atsisakyti Ukrainos suvereniteto, o po to Putinas nurimtų“, – sakė A. Arestovičius.

 

Tačiau Maskvos planams nelemta išsipildyti.

„Naikinsime, kol sunaikinsime, ir galiausiai išvysime visus lauk“, – reziumavo Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(2)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: