[Žinios trumpai] Rusijoje prasidėjo slapta mobilizacija: keičia šaukimo įstatymą – su karine technika išvis desperacija  ()

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas sakė, kad Rusijos Federacijoje svarstomi šaukimo įstatymo pakeitimai. Prasidėjo nepaskelbta mobilizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė visos Ukrainos informacinio telemaratono eteryje.

„Šiuo metu svarstomi Rusijos Federacijos karo prievolės teisės aktų keitimai, pirma, svarstomi pakeitimai dėl galimybės skelbti šaukimą ne tik 2 kartus per metus, o ir bet kuriuo metu, kai to reikia, ir, antra, didinti atsakomybę už vengimą atlikti karinę tarnybą... Žmonės masiškai bando vengti kariauti Ukrainoje“, – sakė K. Budanovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad dabar Rusija vykdo slaptą mobilizaciją ir tai vyksta dvejopai.

„Pirma yra reali mobilizacija, o antra – rezervistų panaudojimas. Jie tai vadina „barais“, tai yra „šalies kovinės armijos rezervu“, iš esmės jie yra rezervistai, kurie renkami vykdyti karines operacijas trumpam, terminuotoms sutartims. Šie faktai absoliučiai patvirtinti, mes turime kalinių, kurie buvo atvežti taikant šią sistemą“, – sakė K. Budanovas.

Taip pat Budanovas pažymėjo, kad dabar Rusijoje labai trūksta karinės technikos ir jie „reaktyvuos“ įrangą iš rezervinių bazių.

„Ši technika ten stovi nuo 60-ųjų, 70-ųjų, 80-ųjų... ją tik sąlyginai galima vadinti karine technika“, – sakė K. Budanovas.

 

Budanovo teigimu, Rusijoje ir toliau bandoma vykdyti vadinamąją „slaptąją mobilizaciją“ – vykdoma aktyvi akcija, taip pat į kovą siunčiami karo mokyklų absolventai ir kariūnai.

Anksčiau Ukrainos vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad po naujo rusų bandymo sustiprinti karo veiksmus Ukrainoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turės du sprendimus: konflikto įšaldymą arba atvirą mobilizaciją.

Karinio amžiaus rusai neigiamai žiūri į mobilizacijos perspektyvą, kai kurie turėjo drąsos karą Ukrainoje vadinti nusikalstamu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()