Žinios trumpai] Ždanovas paskelbė apie galingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį: tai kardinaliai keičia situaciją fronte (Video)  ()

Kardinalūs pokyčiai fronte


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fronte vyksta kardinalūs pokyčiai – Ukraina pradėjo kontratakuoti. Tai reiškia, Rusijos užpuolikai turi gintis.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas tai sakė interviu Vladimirui Polujevui „YouTube“ kanale „Ukraina 24“.

Ukrainos sėkmė

„Paskutinė mūsų kontrataka buvo gana sėkminga – pasiekėme tai, ko norėjome. Barvenkovo ​​– Iziumo kryptimi pradėta kontrataka buvo pagrindinė smūgio kryptis, Rusijos kariai buvo ne tik nublokšti atgal, bet ir priversti gintis. Manau, kad tai pagrindinis pasiekimas“, - sakė ekspertas.

Ždanovo teigimu, Ukraina daug kontratakuoja, kad stabilizuotų frontą ir bent iš dalies išlaisvintų mūsų teritorijas ir tai kardinaliai keičia situaciją mūšio lauke.

„Iš Charkivo srities agresoriaus visiškai išvyti nepavyko, bet kai kuriose srityse mes pasiekėme valstybės sieną, dar ne visur. Suprantame, kad sieksime to ir toliau, tik ne pačiais aktyviausiais veiskmais, reikia taupyti jėgas. Greičiausiai, šiam tikslui naudosime artileriją. Nenurimsime, kol visų neišguisime už savo valstybės sienų“, - pažymėjo ekspertas.

 

Ždanovas taip pat teigė, kad galima plėtoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakas kitomis kryptimis:

„Mūsų veržimasis kelia grėsmę Iziumo grupę (RF) aprūpinančioms logistikos grandinėms. Taip, čia mes esame pavojingi, todėl taip, mes galime ir, greičiausiai, pasistengsime bent jau užtikrinti nuolatinę ugnies kontrolę šiam geležinkelio ruožui ir keliui, kuris veda nuo sienos link Iziumo miesto“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(78)
(1)
(77)

Komentarai ()