[Žinios trumpai] Ukraina sunaikino slaptą žvalgybos tinklą, kuriam tiesiogiai vadovavo Rusijos generolas  ()

Ukrainos saugumo tarnyba neutralizavo Rusijos Federacijos žvalgybos tinklą, kuris turėjo užtikrinti priešo DRG (sabotažo ir žvalgybos grupė) įsiskverbimą į Mykolajivo (Nikolajevo) miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė SBU spaudos centras.

„Nustatyta, kad agentų grupę sukūrė Rusijos okupacinių pajėgų generolo prižiūrimas gyventojas. Ją sudarė 5 žmonės iš vietos gyventojų. Kuratoriaus nurodymu agentai rinko informaciją ir apie politinę situaciją regione, ir priešo raketų smūgių Mykolajivui pasekmes“, – rašoma pranešime.

Kaip pažymi Ukrainos saugumo tarnyba (SBU), siekdami gauti slaptos informacijos, įskaitant Ukrainos dalinių pozicijas, užpuolikai bandė „tamsoje“ pasitelkti aktyviuosius karius. Tai yra, jie iš jų išviliojo slaptą informaciją, tariamai draugiško pokalbio metu.

„Sėkmingai „įvykdžius užduotis, dalis agentų turėjo būti evakuoti į Krymą, kitiems buvo pažadėtos vadovaujančios pareigos Mykolajivo srities okupacijos atveju. Aktyvūs priešų grupuotės nariai buvo sulaikyti regiono centre po tyrimo ir operatyvinių veiksmų“, – pranešė SBU.

 

Sulaikytiesiems buvo pranešta apie įtarimą padarius nusikaltimus, numatytus BK 2 str. 111 (išdavystė) pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą.

Anksčiau Ukrainos pietuose, Mykolajive buvo sulaikytas ir į kalėjimą išsiųstas vietinis gyventojas, kuris nukreipė Rusijos raketų ataką prieš gynybos įmonę mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: