[Žinios trumpai] Ukraina tikrai pristabdė derybas ir skelbia 3 priežastis: ją galutinai užkniso Rusijos bukumas  ()

Michailas Podoliakas, Ukrainos prezidento patarėjas savo komentare žurnalistams pareiškė, dėl kokių priežasčių buvo pristabdytos derybos su Rusija, ir kokiomis sąlygomis jos gali būti atnaujintos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Ukraina tikrai pristabdė derybas ir skelbia 3 priežastis: ją galutinai užkniso Rusijos bukumas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Objektyviai kalbant, derybų procesas iš tikrųjų yra pristabdytas. Kodėl? Dėl keleto priežasčių – Rusija nesupranta, kokie procesai dabar vyksta pasaulyje ir, kad jos vaidmuo tuose procesuose labai neigiamas. Antra, Rusija nesupranta, kad karas jau nebevyksta pagal jos taisykles, grafiką ar planus. Ukrainos pasipriešinimas tik stiprėja, ir todėl Rusija nepasieks nė vieno savo tikslo“, – sakė Podoliakas.

Trečia, paminėjo Podoliakas, Rusija negali atsisakyti propagandos savo šalies viduje, todėl politinis elitas bijo sakyti tiesą.

„Būtent, kad karą reikia baigti visiškai kitokiomis sąlygomis, nei buvo skelbta iš pradžių. Rusija nori tęsti derybas tik tam, kad jos būtų panaudotos kaip propagandinis elementas šalies viduje, dėl to viešojoje erdvėje pilna šantažuojančių komentarų. Ir galiausiai – esminis dalykas, kad Rusija be jokių abejonių nori suvokti tarptautinių ekonominių sankcijų paketų poveikį, tikruosius savo kariuomenės „kovinius pajėgumus“, ir prarasti savo reputacijos likučius. Mano nuomone,  strateginis rusų tikslas yra viskas arba nieko. Todėl nėra prasmės užkirsti kelią šios keistuoliškos „imperijos“ žlugimui. Todėl šiandien kalbame ne apie Ukrainos delegacijos „pasitraukimą ar nepasitraukimą“ iš derybų proceso, o tik apie tai, ar šios derybos dabartiniu metu yra konkrečios ir tikslingos. Jei atsiras konkretumas – politinės derybos bus tęsiamos“, – pasakė Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: