[Žinios trumpai] Tai būtų katastrofa Putinui: Bundestago narys paskelbė, ką turi padaryti Rusija, kad Vokietija palaikytų taikos derybas su Ukraina  ()

Jei bus įvykdyta nemažai sąlygų, vėl galima pradėti derybas su Maskva, mano Vokietijos politikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusijos Federacija pripažins Ukrainos sienas, sutiks su Kyjivo siūlymais, prisiims atsakomybę už įvykdytus karo nusikaltimus ir mokės reparacijas, tada vėl bus galima sėsti su Maskva prie derybų stalo, sakė Bundestago užsienio politikos komiteto narys, į pensiją išėjęs pulkininkas Roderichas Kizewetteris interviu DW.

„...Ukraina turi laimėti šį karą, pasiekusi Rusijos karių pasitraukimą iš savo teritorijos ir išsaugojusi šalį bent jau šių metų sausio ribose...“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, pats Kyjivas pasiūlė laikinai atsisakyti pretenzijų į Krymą, Donecko ir Luhansko sričių teritorijas šių metų sausio mėnesį.

„...Ukraina išreiškė pasirengimą atsisakyti ginčytinų teritorijų ir stoti į NATO arba siekti neutralaus statuso. Ji nori tapti ES nare kaip Švedija, Suomija ir Austrija...“, – sakė politikas.

 

Roderichas Kiesewetteris mano, kad Rusijos karo prieš Ukrainą priežastis yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino baimė dėl laisvės ir demokratijos judėjimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: