[Žinios trumpai] Amerikos karo studijų institutas tokių dalykų nėra regėjęs: „tai, kaip Rusija pildo elitinius karinius dalinius, tiesiog šokiruoja“  ()

Greičiausiai Rusijos Federacija papildo elitinius oro desanto dalinius samdinių sąskaita. „Ir tai šokiruoja“, – sako ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2500 naujų rezervistų, kuriuos Rusija įmes į Ukrainą, kad sustiprintų puolimo operaciją, greičiausiai nepakaks pralaimėjusiems Rusijos daliniams papildyti.

Tai teigiama naujausioje Amerikos karo studijų instituto ataskaitoje.

Generalinio štabo duomenimis, Belgorodo, Voronežo ir Rostovo srityse rengiami apie 2500 Rusijos rezervistų, kurie sustiprins Rusijos puolimo operacijas Ukrainoje.

Naujų pajėgų infuzija tokiu skaičiumi nepajėgs uždaryti „skylės“, susidariusios Rusijos daliniuose, kurie, kaip pranešama, kai kuriose srityse prarado iki 20 % personalo, jau nekalbant apie bataliono taktinę grupę, kuri neseniai buvo iš esmės sunaikinta, bandant forsuoti Doneco upę.

Tuo pačiu metu naujai mobilizuojamos pajėgos „greičiausiai neturi pakankamai pasirengimo efektyviam darbui ir silpną motyvaciją kovinėms operacijoms“.

„Rusijos pajėgos taip pat pasiuntė naujokų iš okupuotų bendruomenių Donecko ir Luhansko regionuose tęsti puolimą aplink Charkivą, greičiausiai dėl Rusijos rezervų trūkumo“, – sakoma pranešime.

Dėl žmonių nuostolių Rusijos pajėgos formuoja junginius su desantiniais padaliniais.

 

„Elitinio oro desantininkų vienetų papildymas samdinių sąskaita yra šokiruojantis ir tai būtų aiškiausias įrodymas, kad Rusija išnaudojo savo kovinės jėgos atsargas“, – sako ekspertai.

Rusijos 810-oji gvardijos karinio jūrų laivyno pėstininkų brigada priima personalą iš kitų Juodosios jūros laivyno dalių, įskaitant karinio jūrų laivyno laivų įgulų narius. „Naujai suformuoti ar pergrupuoti vienetai greičiausiai nebus veiksmingi kovoje“, – teigia institutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: