[Žinios trumpai] JAV grįžta prie didžiausios užsienio problemos – karas Ukrainoje keliauja į antrą planą  ()

JAV po 3 mėnesius trunkančio karo Ukrainoje grįžta į strateginės užsienio politikos kursą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį išvyksta vizito į Aziją. Ir nors Amerikos lyderis kiek pavėlavo su savo pirmąja kelione į regioną, Rytai vis tiek išlieka pagrindiniu jo užsienio politikos tikslu.

Tai pranešė Amerikos televizijos kanalas CNN.

Bideno sustojimas dviejose JAV sąjungininkėse – Pietų Korėjoje ir Japonijoje – skirtas sustiprinti partnerystę pasaulinio nestabilumo metu.

„Nors Bidenas ir jo komanda skyrė daug laiko ir išteklių Rusijos invazijai į Ukrainą, Šiaurės Korėjos provokacijos sustiprėjo, o Kinija ir toliau demonstruoja savo ekonominę ir karinę galią“, – rašoma straipsnyje.

Cituodamas pareigūnus, CNN praneša, kad yra informacijos, jog Šiaurės Korėja ruošiasi požeminiam ICBM bandymui, kuris gali sutapti su Bideno vizitu. Nepaisant to, Baltieji rūmai tikina, kad yra pasiruošę bet kokioms nenumatytoms situacijoms.

Seule Joe Bidenas susitiks su naujai išrinktu prezidentu Yoon Suk Yeol, kuris anksčiau išreiškė norą plėsti savo šalies užsienio politiką žengiant į tarptautinę areną.

Po to Amerikos vadovas lankysis Tokijuje ir surengs dvišales derybas su šalies premjeru Fumio Kishida, o vėliau susitiks su Japonijos, Australijos ir Indijos lyderiais „Quad“ saugumo partnerystės susitikime.

Tikimasi, kad Bidenas dar kartą patvirtins JAV paramą savo sąjungininkams, didėjant Šiaurės Korėjos provokacijoms, ir ieškos naujų ekonominio bendradarbiavimo sričių, ypač pažangių technologijų srityje, kurios patyrė pasaulinius tiekimo grandinės sutrikimus.

 

CNN rašo, kad nepaisant Bideno dėmesio Azijai, karas Ukrainoje išlieka pagrindiniu jo administracijos užsienio politikos akcentu. Prieš išvykdamas ketvirtadienį Bidenas Baltuosiuose rūmuose susitiks su Suomijos ir Švedijos lyderiais, kurie šią savaitę pateikė skubius prašymus įstoti į NATO po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Anksčiau žiniasklaida rašė, kad Kim Jong-unas žiūri į karą Ukrainoje ir mokosi iš Putino. Neatsitiktinai KLDR vadovas savo veiksmuose ir pareiškimuose tapo agresyvesnis po to, kai Rusijos Federacija užpuolė Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()