[Žinios trumpai] Ukraina turi rimtų problemų Donbase - rusai nekreipia dėmesio į nuostolius ir žiauriai puola, pradeda supti įtvirtinas pozicijas  ()

Karo analitikas Tomas Cooperis praneša, kad rusai Donbase ir toliau sėkmingai spaudžia ukrainiečius. Labai rimti mūšiai verda prie Severodonecko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Ukraina turi rimtų problemų Donbase - rusai nekreipia dėmesio į nuostolius ir žiauriai puola, pradeda supti įtvirtinas pozicijas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija prie Doneco upės yra chaotiška, nes nei viena pusė nesileidžia į puolimą, bet gausiai naudoja artileriją. Tuo tarpu Severodonecko apylinkėse rusai užėmė Sirotino kaimą, kuris yra į pietus nuo Severodonecko. Jie taip pat įsikasė Rubižnėje, užėmė pusę Voevodivkos. Taigi, Severodoneckas tampa apsuptas iš trijų pusių. Ukrainiečiai turi aiškų kelią atsitraukimui iš šio miesto.

Situacija Popasnoje irgi blogėja. Jau užimtos kelios gyvenvietės aplink Popasną - Oleksandropilis, Novozvanivka, Pilipčatinas jau yra kontroliuojami rusų karių. Taigi, ir Popasna greitai gali būti apsupta. Praktiškai visame Donbaso regione rusai užima naujas teritorijas arba gerina savo pozicijas. Nors ir patiria didelių nuostolių.

Atsitraukimas nebūtinai yra blogai. Ukraina vis dar rikiuoja iš Vakarų gautą ginkluotę ir ruošiasi kontrapuolimo operacijoms vasarą. Taigi, taktinis atsitraukimas dabar leidžia sumažinti žmogiškuosius nuostolius. Ypač vietose, kuriose nebėra ką ginti, nes rusai artilerija apšaudo viską ir visus.

 

Tuo tarpu Charkivo regione Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia okupantus atgal į Rusija. Jau prasidėjo mūšiai dėl Ternovos. Be to, rusų pozicijos prie Doneco upės prie Losevkos ir Gontarivkos gyvenviečių yra gausiai apšaudomos. Ukrainiečiai veržiasi ir Volčansko kryptimi.

(20)
(2)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: