[Žinios trumpai] Rusijai skubiai reikia pinigų - naftą parduos bet kam, net teroristams: skelbiama apie garbės nedarančias derybas  (3)

Vyksta derybos tarp Rusijos ir Talibano dėl naftos ir dujų tiekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija jau ieško naujų pirkėjų savo energijos ištekliams tiekti. Panašu, kad juos surado Afganistane, valdžioje įsitvirtinus „Talibano“ vyriausybei. Teroristinė šalis tikisi parduoti naftą ir dujas Afganistanui.

Apie šias derybas praneša rusiškas „Kommersant“ leidimas.

Afganistano Talibano suformuotos vyriausybės reikalų patikėtinis Jamalas Nasiras Garhwalas sakė, kad šalis nori bendradarbiauti su Rusija.

„Norime  pirkti naftą ir dujas iš Rusijos, nes tai reikalinga mūsų šaliai“, – Rusijos žurnalistams sakė Nasiras Garhwalas.

Jis taip pat pareiškė, kad Afganistano vadovybė sutinka pasirašyti „konkrečius susitarimus“ dėl naftos ir dujų tiekimo iš Rusijos.

Energijos tiekimas į šalį, kuriai dabar vadovauja teroristinė organizacija, galimas tik TAPI dujotiekiu. Objektas dar statomas, 2017 m. buvo planuojamas jo paleidimas, tačiau sutrukdė karas. Talibanas pasisakė už projekto tęsimą. Paleidus TAPI, bendras vamzdyno ilgis siektų 1735 kilometrus ir galėtų tiekti 30 milijardų kubinių metrų gamtinių dujų per metus.

 

Rusija grasina uždaryti dujas Europai

Suomija ir Rusija gali nustoti tiekti dujas į Europos šalis. Pirminiais duomenimis, tai gali įvykti gegužės 21-ąją, kitą dieną po to, kai baigiasi rusų nustatytas terminas atsakyti į jų reikalavimą už degalus atsiskaityti rubliais.

Suomijos vyriausybė mano, kad Rusijos Federacija gali atjungti ES šalis nuo savo dujų, joms nesutikus su Kremliaus sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (3)