[Žinios trumpai] Krašto apsaugos ministerija paaiškino, kodėl buvo pasirinkta būtent tokia, daug nerimo kelianti Mariupolio gynėjų gelbėjimo formulė  ()

Ukrainos gynybos viceministrė tikisi, kad kariams pavyks grįžti į kontroliuojamą Ukrainos teritoriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Krašto apsaugos ministerija paaiškino, kodėl buvo pasirinkta būtent tokia, daug nerimo kelianti Mariupolio gynėjų gelbėjimo formulė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos viceministrė Anna Malyar pažymi, kad nėra kitos Mariupolio gynėjų gelbėjimo formulės, nei ta, kuri naudojama šiuo metu. „Tai buvo vienintelė išeitis“.

A. Malyar tai pasakė per instruktažą Kyjive.

Anot jos, dabar pagrindinis klausimas – Mariupolį ginančių ukrainiečių kovotojų gelbėjimo operacija.

Ji priminė, kad vykdant pirmąjį operacijos etapą į okupuotą Novoazovską buvo evakuoti 53 sunkiai sužeisti Ukrainos kariai, o į okupuotą Jelenovką – 211 patenkinamos būklės karių.

„Operacija bus vykdoma tol, kol šie asmenys grįš į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją. Taip pat pranešėme, kad karinis vietovės atblokavimas, deja, yra neįmanomas, o kitokia gelbėjimo formulė, nei naudojama šiuo metu, negali būti šioje situacijoje“, – pabrėžė A. Malyar.

Ji patikslino, kad tolesniam Mariupolio gynėjų ukrainiečių grįžimui būtina mainų procedūra.

Viceministrė taip pat sakė, kad Ukrainos valdžia žino, kiek Ukrainos karių vis dar liko „Azovstal“ gamykloje.

„Suprantame operacijos mastą, tačiau tai taip pat yra jautri informacija ir ji neatskleidžiama iki pačios gelbėjimo operacijos pabaigos“, – sakė A. Malyar.

Ji pažymėjo, kad daryti prielaidas apie tai, kokios yra galimybės iš ten gelbėti Ukrainos kariuomenę, yra neteisinga.

 

„Tai tas pats, kaip neteisinga atsakyti į klausimą, kada baigsis karas. Tai yra procesas ir šiame procese yra daug komponentų, kurie iš tikrųjų gali pakeisti jį kiekvieną minutę. Todėl vienintelis dalykas, kuris gali būti sakomas, yra tai, jog Ukrainos valstybė daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad išgelbėtų Ukrainos kariuomenę. Mes jais didžiuojamės, ir jie yra mūsų didvyriai“, – pridūrė A. Malyar.

Anot jos, gelbėti Ukrainos karius stengtasi panaudojant visus viešojoje erdvėje nuskambėjusius scenarijus ir pasiūlymus.

„Tikimės, kad ši gelbėjimo operacija baigsis gerai“, – pabrėžė A. Malyar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: