[Žinios trumpai] Paaiškino, kodėl Ukraina užpuolė rusus prie Charkivo: kokiame nokdaune dabar yra rusai ir ką jie ten veikia  ()

Ukrainos kariai išstūmė Rusijos kariuomenę Charkivo kryptimi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Paaiškino, kodėl Ukraina užpuolė rusus prie Charkivo: kokiame nokdaune dabar yra rusai ir ką jie ten veikia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitraukus iš Charkivo, Rusijos kariai bando įsitvirtinti šiose linijose, sėdi gynyboje, bet net negalvoja judėti į priekį.

Tai „NV“ rubrikoje papasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Rusai iš dalies išvedė bataliono taktines grupes dėl jų kovinio pajėgumo atkūrimo, pažymėjo ekspertas.

„Rusijos kariuomenės traukimasis iš Charkivo yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo atskira kryptimi rezultatas. Pasinaudoję priešo silpnumu iš dalies išlaisvinome savo teritoriją ir beveik pasiekėme Ukrainos valstybinę sieną. Visas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuopelnas, savotiškas, sakyčiau, plunksnos išbandymas – koks gali būti kontrpuolimas – ir mes patikrinome savo galimybes, ir situacija fronte buvo išlyginta mūsų naudai“, – komentavo jis.

 

„Mes jų gana daug sutraiškėme, iš dalies jie buvo perkelti į Luhansko pusę“, – sakė O. Ždanovas.

„Pagaliau, kai jau artėjome prie sienos, jie buvo priversti grįžti atgal, kad sustabdytų mūsų puolimą. Tokia situacija. Kol jie bando įsitvirtinti tose linijose, jie sėdi gynyboje, net negalvoja judėti į priekį“, – pridūrė  ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: