[Žinios trumpai] Ukrainos kariai prie Kupjansko numušė priešo „Su-34“ ir perėmė paskutinį radio pranešimą  ()

Gegužės 18-osios vakarą ukrainiečiai Charkivo regione prie Kupjansko miesto numušė naikintuvą-bombonešį „Su-34“. Ir perėmė paskutinius jo pilotų radijo pokalbius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ką tik prie Kupjansko Charkivo regione Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino rusų „Su-34“. Tai yra mūsų dangus“, savo „Twitter“ rašė karys Jurijus Kočevenko.

Kiekvienas Ukrainoje prarastas „Su-34“ Rusijai yra skaudus, nes šių lėktuvų tiesiog nėra daug. Jie gaminami nuo 2006 metų, o tarnybą pradėjo tik 2014-aisiais. Rusija turėjo kiek daugiau nei 130 tokių lėktuvų, kurie labai efektyviai atakuoja antžeminius taikinius. Ir labai efektyviai miršta - atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai „Oryx“ šiandien suskaičiavo, kad rusai Ukrainoje jau neteko 9 „Su-34“ lėktuvų. Gali būti, kad tikrasis skaičius yra 10.

Be to, radijo komunikacijos yra nesunkiai perimamos, žinant dažnius, kuriuos naudoja rusai. Taigi, kažkam pavyko įrašyti pilotų žodžius pamuštame „Su-34“.

 

Fone aidint ramiam automatinės sistemos pranešimui apie degančius variklius, pilotas prašo kurso, o vėliau supranta, kad nieko padaryti nebepavyks - „Aš pamuštas pamuštas pamuštas“. Galiausiai „Su-34“ įgula nusprendžia katapultuotis. Nėra aišku, ar jiems pavyko tai padaryti.

(184)
(5)
(179)

Komentarai ()