[Žinios trumpai] Savanoris įvardijo dvi „tragiškas Ukrainos klaidas“ kare su Rusija  ()

Ukraina laimėjo pirmąjį karo su Rusija etapą, nepaisant padarytų „tragiškų klaidų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė visuomenės veikėjas ir savanoris Jurijus Kasjanovas, rašo „Apžvalgininkas“.

Jis nurodo tokias klaidas kaip situaciją prie administracinės sienos su okupuotu Krymu ir Černobylio zonoje pirmosiomis plataus masto invazijos dienomis.

„Pavyzdžiui, buvo leista Rusijos kariuomenei pereiti per Čonharą. Ten yra siaura vieta, buvo galima labai ilgai, beveik neribotą laiką ginti žemyninę Ukrainos dalį. Tada nebūtų įvykusi tragedija Mariupolyje, kai mūsiškiai buvo atkirsti nuo visos Ukrainos ir dabar aršiai priešinasi. Buvo ir kitų tragiškų klaidų. Išleidome priešą per Černobylio zoną, nors ten irgi vienas kelias ir buvo galima sutriuškinti visas kolonas, nepraleisti jų netoli Kyjivo. Laiku nebuvo atliktas karių dislokavimas. Mūsų didieji viršininkai ramino save, kad karo nebus, bet taip atsitiko“, – pasakoja savanoris.

J. Kasjanovas įsitikinęs besąlygiška Ukrainos pergale prieš agresorių.

Savanoris mano, kad pergalė pirmajame karo etape buvo įmanoma dėl Ukrainos karių ir karininkų didvyriškumo. Jis prisimena, kad priešui nepavyko pasiekti to, ko norėjo.

 

„Jis negalėjo užimti Kyjivo, negalėjo padaryti koridoriaus į Uždniestrę ir užimti Odesos. Jis negalėjo net užgrobti Donbaso, nors jam atrodė, kad tai yra paprasčiausias dalykas, kad užtenka įvesti Rusijos Federacijos reguliarius vienetus ten, kad tai kelių dienų klausimas, ir Donbasas bus jų. Bet tai nepasiteisino, daugiausia dėl Ukrainos kariuomenės didvyriškumo“, – sakė aktyvistas.

Jis prognozuoja, kad Ukraina laimės karą su Rusija, pasieks valstybės sieną ir „jei reikės, ją kirs“.

„Dabar niekas nesiceremonins su priešu. Jei reikės, mes įveiksime rusus jų teritorijoje“, – pabrėžė J. Kasjanovas.

 

Anksčiau gynybos ministras Aleksejus Reznikovas sakė, kad Rusija ruošiasi pradėti ilgalaikį karą.

Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) generalinio sekretoriaus pavaduotojas Mircea Geoana įsitikinęs, kad Ukraina gali laimėti karą prieš Rusiją dėka Ukrainos žmonių ir kariuomenės drąsos bei Vakarų pagalbos.

Krašto apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos paskelbė trečiojo, lemiamo karo etapo pradžią. Aleksejaus Reznikovo teigimu, artimiausias savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų pasikliauti savo jėgomis, kol Vakarų tiekiama sunkioji ginkluotė išlygins pusiausvyrą fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(70)
(4)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: