[Žinios trumpai] „Bellingcat“: Putinas jau sėdi ant karštų žarijų ir skelbia, kas darosi su Rusijos saugumo elitu  ()

„Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas teigia, kad Putinas net ir norėdamas negalėtų panaudoti branduolinio ginklo, nes nepasitiki savo saugumo struktūromis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] „Bellingcat“: Putinas jau sėdi ant karštų žarijų ir skelbia, kas darosi su Rusijos saugumo elitu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grozevas teigia, kad Rusijos saugumo struktūrų elitas jau supranta, kad karas Ukrainoje yra pralaimėtas, todėl Putinas negali jiems nurodyti naudoti branduolinį ginklą. Grozevo nuomone, Putinas žino, kad toks įsakymas nebūtų vykdomas ir į jį tikriausiai būtų sureaguota perversmu.

„Manau, kad informacijos turintis elitas saugumo pajėgose supranta, kad karas pralaimėtas. Nes karas buvo planuotas kaip operacija, kurią būtina užbaigti per savaitę. Tai, kas vyksta dabar yra kažkoks „antras“ karas, kuris dar nėra pralaimėtas. Bet pirmasis pralaimėtas, be jokios abejonės. Pergalė antrajame nėra garantuota. Matome prognozes, kurių rusai negalėtų vadinti optimistinėmis“, teigė Grozevas.

Pasak jo, Rusijos karinis elitas beveik nemato galimybių laimėti karą be mobilizacijos, bet jos Putinas neskelbia vengdamas socialinio sprogimo. Be to, Rusijos elitas nėra užtikrintas ar po trijų mėnesių Putinas vis dar bus valdžioje.

„Tam, kad galėtų duoti įsakymą panaudoti branduolinį ginklą, Putinas turi būti užtikrintas, kad visi grandinėje jam paklus. Nes jis supranta, kad jei vienas iš penkių, kurie turi paspausti mygtukus, nepaklus įsakymui, tai bus nepaklusnumo ženklas ir, tikriausiai, fizinė mirtis jam“, teigė Grozevas.

 

Apie nepaklusnumo ženklus Rusijos elite kalbama nuo karo pradžios. Neaišku, ar tai peraugs į kažką didesnio. Tačiau, tikriausiai, pralaimėjimas Ukrainoje sukeltų kaltųjų paieškas. Bausmių nenorintis karinis elitas gali atsisukti prieš Putiną.

(47)
(2)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: